Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura rasturnata cu prune si nectarine

Prajitura rasturnata cu prune si nectarine in caramel

Prajitura rasturnata este prajitura mea preferata in materie de prajituri cu fructe. Se poate face cu orice fel de fructe, proaspete sau din compot, iar caramelul ii da un gust sublim.

Prajitura rasturnata cu prune si nectarine in caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • coaja de lamaie Finesse
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • prune si nectarine, atat cat sa acopere fundul tavii
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 4 linguri zahar
  • 50 g unt

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu prune si nectarine:

Caramel:

Intr-o craticioara caramelizam zaharul la foc mic, avand grija sa nu se arda. Adaugam untul si omogenizam. Dam deoprate si lasam sa se racoreasca.

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si coaja de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt punem in strat uniform jumatati de prune si felii de nectarine. Turnam caramelul peste fructe, apoi compozitia pentru blat. Dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Pentru decor, se bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra, crema de branza si esenta de vanilie dupa gust. Mixam pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste prajitura rasturnata cu prune si nectarine ?

Pofta buna!

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

ALTE VARIANTE ALE PRAJITURII RASTURNATE

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Este o reteta de retinut,avand in vedere ca se poate pregati cu orice fructe proaspete sau din compot.

  2. aromata si gustoasa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]