Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de branza si fructe

Prajitura cu fructe si crema de branza

Cred ca anul trecut am fost cuminte de Mos Craciun de la Sun Food a poposit si pe la casuta mea ❤ Oi fi fost n-oi fi fost… eu il astept si anul asta, ca mi-a placut tare mult compotul de fructe tropicale. O parte l-am dat gata ca atare, dar ce blogger culinar as fi daca nu as incropi si-o prajitura? 😀 O prajitura simpla, o prajitura rapida, numai buna de savurat in week-end alaturi de cei dragi 🙂

Prajitura cu fructe si crema de branza

 

Prajitura cu fructe si crema

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit praf de copt
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 compot fructe tropicale Sun Food
  • Pentru finisat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si fructe:

Pentru foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Separat amestecam faina cu praful de copt si nuca de cocos. Incorporam amestecul in bezea si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Se pune compozitia in tava mare de la aragaz ( 40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se aureste usor deasupra. Se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt. Aceasta o vom scoate in momentul asamblarii.

Pentru crema:

Punem compotul intr-o strecuratoare, fructele trebuie sa fie bine scurse de zeama.

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si crema de branza Almette. Mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa, in care vom incorpora fructele tropicale.

cum se face crema de branza cu fructe

Tapetam o tava de cozonac cu folie alimentara. Blatul racit il desprindem usor de pe hartia de copt si-l taiem in 3 fasii, potrivite cu marimea tavii.

blat cu nuca de cocos

Fiecare fasie o insiropam usor cu siropul din compot si asamblam prajitura in tava. Invelim bine in folie si dam la frigider pana crema se intareste.

Mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa, adaugam zaharul vanilat si mixam in continuare pana devine ferma. Dupa gust puteti adauga si zahar, eu am considerat ca nu mai este necesar.

Rasturnam prajitura pe un platou, scoatem folia alimentara si imbracam prajitura cu frisca batuta si fulgi de nuca de cocos.

cum se face prajitura cu fructe si crema

Pofta buna! 😉

Prajitura cu fructe din compot

Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Ce fel de brinza este ,,,Almette”’sorry nu am auzit de aceasta brinza ,cu ce se aseamana si ce consistenta are ,
    thanks & God bless you !!!!!!!

  2. Se poate inlocui crema de branza almette cu mascarpone?!

  3. Se poate pune brinza normala si in loc de fructe picaturi de ciocolata

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]