Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

prajitura pufoasa cu branza

Reteta Prajitura pufoasa cu branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie si esenta de lamaie
  • Pentru crema de branza:
  • 450 g branza de vaci
  • 1 ou
  • ~100 g zahar
  • 25 g roscove
  • esenta de vanilie

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉

Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri punem aproximativ jumatate din cantitatea de zahar si esentele si mixam pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, uleiul si laptele, mixand bine pana la omogenizare. Faina amestecata cu praful de copt o cernem peste compozitie. Compozitia finala este omogena si consistenta.

Separat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare. Adaugam restul de zahar si mixam pana obtinem o bezea densa si lucioasa. O incorporam in compozitia pentru blat, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari circulare de jos in sus.

Crema de branza:

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu restul ingredientelor. Mixam cu blenderul vertical pentru a obtine o crema fina de branza.

  • branza de vaci poate fi inlocuita cu crema de branza gen Philadelphia sau cu mascarpone
  • pudra de roscove o puteti inlocui cu cacao
  • daca branza este foarte uscata mai puteti adauga un ou

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt punem compozitia pentru blat, in strat uniform. Crema de branza o punem intr-un posh si trasam linii de crema peste compozitia din tava.

Coacem prajitura la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 45 de minute, pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea. Lasam putin sa se racoreasca, apoi o scoatem pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se portioneaza dupa ce se raceste foarte bine.

Pofta buna! 😉

Prajitura pufoasa cu branza

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Mai multe retete de prajitura cu branza gasiti AICI

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]