Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura simpla cu branza

Prajitura de casa cu branza

Reteta Prajitura simpla cu branza

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 500-600 g branza de vaci
  • 100-150g zahar sau dupa gust
  • 3 oua
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • un varf lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

Desi ideea initiala a fost aceea de a face prajitura cu foi si crema de branza, totul s-a redus pana la urma, din cauza unor factori perturbatori 😀 , la a pune totul in tava si uite asa am avut gata in mai putin de o ora, o bunatate de prajitura simpla cu branza.

Mod de preparare Prajitura simpla cu branza:

Se prepara umplutura de branza, amestecand bine toate ingredientele.

  • pentru a avea o crema de branza fina folosi blenderul vertical
  • crema de branza se poate aroma cu orice aroma aveti si va place
  • in functie de cat este de uscata branza de vaci, mai puteti adauga un ou sau o lingura de smantana

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam jumatate din compozitie in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem umplutura de branza, cate o lingura din loc in loc, apoi nivelam usor in strat uniform. Acoperim cu restul de compozitie pentru blat si dam la cuptor la foc mediu (160 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute, cat blatul sa se rumeneasca usor.

Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca, dupa care o portionam.

  • prajitura simpla cu branza se poate pudra cu zahar pudra vanilat

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]