Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Reteta Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Ingrediente

  • 1 kg branza de vaci
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 200 g crema de ciocolata Finetti
  • esenta de vanilie

Prajitura cu branza se afla in topul preferintelor copiilor mei! Cu fructe sa nu fie, dar marmorata cu ciocolata?! Un succes garantat! 😉 Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata pe care v-o aduc azi seamana la gust si textura mai degraba cu o budinca, nu este pufoasa, dar a fost pe placul tuturor.

O prajitura de casa pe care o voi mai face! Negresit! 😉

Mod de preparare Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata:

Intr-un castron incapator se bat ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Separat, intr-un alt castron, se mixeaza branza cu zaharul si esenta de vanilie cu ajutorul mixerului vertical, pana se obtine o crema fina de branza.

  • in functie de gustul vostru si de cat de dulce este branza de vaci mai puteti adauga zahar
  • pe langa esenta de vanilie se mai pot adauga si alte arome care va plac

Punem crema de branza peste ouale batute si mixam bine pana la omogenizare. Cernem apoi faina si amidonul deasupra si amestecam.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam cca 2/3 din compozitie. Restul de compozitie se amesteca cu crema de ciocolata (moale, lasata la temperatura camerei).

  • crema de ciocolata Finetti se poate inlocui cu Nutella ori cu orice alta crema de ciocolata

Se pune apoi cu lingura, din loc in loc, deasupra compozitiei din tava. Se amesteca usor cele 2 compozitii, pentru a crea efectul de marmorare.

Se da tava la cuptor, la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 45 de minute, pana prajitura se rumeneste usor. Se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit. Se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]