Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe

prajitura cu fructe si piscoturi

Prajitura cu crema de iaurt si fructe

prajitura cu fructe si piscoturi

Prajitura cu iaurt este o prajitura de casa simpla si usoara. Prajitura fara coacere, cu fructe exotice si crema aerata de iaurt

Ingrediente

  • Crema pentru prajitura cu iaurt:
  • 200 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 g crema de branza
  • 100 g zahar (sau mai mult daca preferati mai dulce)
  • 7 g gelatina
  • 1 pliculet esenta de vanilie Finesse
  • In plus:
  • ~24 piscoturi (in functie de marimea tavii)
  • 1 compot fructe tropicale (sau orice alte fructe)
  • Pentru decor:
  • 150 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat

O prajitura cu iaurt, simpla si usoara, fara coacere si savuroasa pana la ultima bucatica de fruct ce-o gasesti in farfurie 🙂 Prajitura se poate prepara si cu alte fructe ce le aveti la dispozitie, in functie de sezon sau care va plac voua mai mult.

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe:

Cum se prepara crema pentru prajitura cu iaurt si fructe:

Punem fructele din compot intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama.

Daca iaurtul are zer se pune la scurs intr-o strecuratoare foarte fina.

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si esenta de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Asamblare prajitura cu iaurt si fructe:

Intr-o tava de chec sau cozonac, tapetata cu folie alimentara, punem un strat de piscoturi usor insiropate in zeama de la compot. Turnam jumatate din crema, punem fructe peste crema si continuam pana la ultimul strat de piscoturi.

Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste si prajitura poate fi portionata.

Se rastoarna pe un platou, se scoate folia si se orneaza cu crema de branza cu frisca.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam apoi zaharul pudra, crema de branza si zaharul vanilat. Mixam pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste prajitura cu iaurt si fructe.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Prajitura din piscoturi cu caramel (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Toate prajiturile dumneavoastra sunt super!

  2. Wow cat de bine arata si cred ca e foarte delicioasa. Cu prima ocazia o incerc cu drag . Multumesc mult !

  3. Daca se poate sa precizati ce crema de branza ati folosit?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]