Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

prajitura cu cafea

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de cafea:
  • 250 ml lapte
  • 250 ml espresso
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 5 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat

Imi place cafeaua, n-as putea sa-mi incep ziua fara ea 😀 Avand copii in preajma de multe ori evit sa o folosesc si in retete de prajituri, dar uneori merita si adultii sa se rasfete cu ceva bun, o prajitura cu cafea, dupa o zi istovitoare 🙂

Am incercat ca aceasta minunata prajitura sa fie simplu de realizat, blat simplu de pandispan cu cacao si crema fiarta, in care am inlocuit o parte din lapte cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte, pe care il puteti achizitiona si voi la pret de Black Friday AICI >>>

Mod de preparare Prajitura cu cafea:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit
bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine
de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie
stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor
compozitia.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si
amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu,
pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Blatul copt se scoate pe un gratar, cu
fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de cafea:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelayina sa fie bine acoperita.

Amestecam intr-o cratita zaharul cu amidonul. Adaugam laptele si cafeaua putin cate putin, pana obtinem
o compozitie omogena, fara cocoloase. Punem cratita pe foc mic si fierbem compozitia, amestecand
mereu, pana se ingroasa. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin si adaugam si gelatina. Amestecam
pana aceasta se dizolva si lasam la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana devine ferma, apoi o incorporam in budinca de
cafea, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Montare prajitura cu cafea:

In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem blatul si deasupra crema in strat
uniform. Acoperim cu folie si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pofta buna!

prajitura cu cafea

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]