Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura simpla cu branza si capsuni

Prajitura simpla cu branza

Prajitura simpla cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni – reteta simpla, explicata pas cu pas. Daca va place prajitura cu branza nu ezitati sa incercati reteta.

Ingrediente

  • 1 kg de branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • 150 g smantana
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • ~50 g zahar

Branza de vaci nu prea ne lipseste din frigider. Copiilor le place branza cu smantana si mamaliguta, dar nici de la o prajitura cu branza nu se dau inapoi. Desi am incercat diverse retete de prajituri cu branza, pana la urma tot prajitura simpla cu branza, fara blat si cu diverse toppinguri e cea mai buna. De data asta cu sos de capsuni… Un deliciu a fost prajitura cu branza si sos de capsuni! 😉

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni:

Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 140-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana prajitura se rumeneste usor pe margini.

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

  • Gustati! Daca o sa considerari ca nu e destul de dulce pentru gustul vostru mai adaugati zahar
  • Smantana pentru frisca poate fi inlocuita cu smantana normala
  • Mai puteti reduce din cantitatea de smantana daca branza nu este foarte bine scursa ori mai adaugati 1-2 linguri faina

Sos de capsuni:

Capsunile se paseaza, apoi se adauga zahar dupa gust. Amestecul se fierbe cateva minute, pana sosul devine consistent si zaharul s-a topit. Dam deoparte si lasam la racit.

Sos de capsuni

Pofta buna! 😉

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Va recomand sa incercati si Prajitura cu branza si Finetti (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]