Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu dulceata de afine

Cheesecake cu dulceata

Eheee…iata ca a venit si week-end-ul. Si nu orice fel de week-end, ci unul prelungit. 😉

Nu am retete de mici sau gratare, dar am una de prajitura. :)) O prajitura cu branza, ce o puteti lua la picnic, daca v-ati propus sa petreceti acest week-end la iarba verde.

Cheesecake cu dulceata

Prajitura cu branza si dulceata de afine

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 200 g biscuiti simpli
  • 100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci grasa
  • 150 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 oua
  • coaja de portocala confiata

Mod de preparare Cheesecake cu dulceata de afine:

Blat de biscuiti:

  • In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra, adaugati si 1-2 linguri zahar, daca este necesar.

Biscuitii ii macinam la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si amestecam. Vom obtine o compozitie ca niste firimituri. Punem intr-o tava cu inel detasabil (24 cm diatemtru) si presam cu mana, apoi cu fundul unui pahar, pana obtinem un blat uniform. Dam la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

  • Avand in vedere faptul ca vom servi prajitura cu dulceata de afine, am considerat ca zaharul este suficient. Puteti pune mai mult daca nevoia voastra de dulce o cere. 🙂

Punem intr-un castron toate ingredientele pentru umplutura si le mixam cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza.

Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu, pentru 30-40 de minute, pana marginile incep sa se rumeneasca si compozitia este inchegata.

  • In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa (sub tava cu prajitura)

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o dam la frigider pentru cateva ore.

Cheesecake cu dulceata de afine

Se portioneaza dupa dorinta si se serveste cu dulceata de afine sau orice alta dulceata va place voua.

Borcan cu dulceata de afine

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Iar ma ingras cu ochii… pedalez eu, dar degeaba, daca-mi bagi in ochi dulceata asta… Si la noi e liber pina miercuri, tre’sa inventez ceva, daca nu-i vremea „mumoasa”, daca e cald, pic-nic in gradina… Va astept si pe voi…

  2. Eu am clatite cu afine, dar poftesc teribil la o felie de cheesecake 🙂 Arata bestial!!! Yummmmi!!

  3. Imi plac afinele mai ales combinate cu o feliuta de cheesecake!Frumos colorata!

  4. Nebunie de cheesecake ce ai preparat acolo.

  5. Minunat arata si mmmm, tare delicios!Pup!

  6. Foarte fain arata, draga Miha! Delicioasa branzica nu? Pupici

  7. Beautiful cake! And I am sure it’s delicious!

  8. O minunatie de cheesecake!!!!!Frumos colorata!!!Pupici

  9. este neapaat sa pun vasuul cu apa sub cel in care am prajitura? nu reusesc sa le imbin. o alta intrebare ar fi daca crezi ca aceasta crema se poate prepara si la rece, in genul sa pun in ea gelatina. mrsi frumos 🙂

  10. Laurita, nu e musai, dar avand efectul de sauna in cuptor prajitura iese mai fina, nu se „usuca” foarte tare.
    Nu e neaparat ca tava cu prajitura sa fie in tava cu apa, trebuie doar sa pui un vas cu apa in cuptor.

    Crema se poate prepara si la rece, dar in acest caz eu as renunta la oua. Uite aici o idee de cheesecake fara coacere: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2012/02/prajitura-cu-mascarpone-fara-coacere.html

    Cu drag!

  11. nu o putem manca direct, fara sa o punem la frigider?:)

  12. Ioana, poti sa o mananci si daca nu sta la frigider, dar prajitura e mai buna rece. Si in plus, se mai intareste, capata o alta textura. Incearca! 🙂

  13. hehe, deja ma uit cu jind la ea – proaspat scoasa din cuptor. Dar am sa urmez reteta pana la capat, ca sa nu-mi para rau:) Saru’mana pentru reteta!

  14. Sa ai pofta buna! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]