Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu crema de branza si budinca

Reteta Prajitura cu branza si budinca de visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Crema de branza:
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra (sau mai mult daca preferi mai dulce)
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie
  • Pentru glazura:
  • 500 ml zeama de compot de visine
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂

Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de branza:

Branza de vaci, zaharul si esentele se mixeaza cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina. Adaugam untul topit si mixam pana la omogenizare.

Blatul racit il punem in tava in care l-am copt, tapetata cu folie alimentara. Intindem crema deasupra in strat uniform si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

Punem la fiert intr-o craticioara o parte din zeama de compot de visine, cca 300 ml. Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si dizolvam cu zeama ramasa. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Cand zeama din craticioara ajunge la punctul de fierbere turnam amestecul cu amidon si amestecam bine cu un tel. Tinem pe foc cateva minute, pana budinca se ingroasa. Dam deoparte si lasam la racit.

Budinca racita (cat sa ajunga la temperatura camerei) se toarna peste crema de branza. Se da din nou tava la rece pana glazura se intareste suficient si prajitura cu branza si budinca de visine poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu branza si budinca de visine

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Este sezonul visinelor,prajitura trebuie pregatita.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]