Reteta de baza a acestei prajituri este cea de la prajitura Tosca. Nu stiu daca vi se intampla si voua, dar mie mi se (mai) intampla sa vreau ceva si pana la urma sa iasa altceva. Asa a fost si cu prajitura asta, care chiar daca nu arata atat de spectaculos ca si Tosca, a fost buna si chiar perfecta pentru o dimineata de duminica, alaturi de o cafea si prieteni dragi.
O prajitura simpla, cu ingrediente simple si cu un mod de preparare la fel de simplu. Numa’ sa vedeti! 😉
Ingrediente
- Blat cu nuca de cocos:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri nuca de cocos
- 4 linguri faina
- un varf lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- Crema de vanilie:
- 3 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 3 linguri amidon
- 500 ml lapte
- 150 g unt
- esenta de vanilie
- 1 lingura zeama de lamaie
- Glazura de ciocolata:
- 75 g ciocolata amaruie
- lapte cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
- In plus:
- biscuiti obisnuiti Petit Beurre
- 1 cana lapte
- 4 linguri Nesquik
Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie:
Blat cu nuca de cocos:
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca de cocos si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.
Compozitia o turnam intr-o tava (22/22 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata bine cu faina. Dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Crema de vanilie:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic sau la baine marie. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte si se incorporeaza untul. Se lasa la racit, se pune zeama de lamaie si esenta de vanilie dupa gust si se amesteca bine.
- Zeama de lamaie este optionala, dar va accentua aroma de vanilie si crema va avea un gust mai bun 😉
In tava (cea in care am copt blatul) tapetata cu folie alimentara punem blatul si acoperim cu crema de vanilie in start uniform. Acoperim cu un strat de biscuiti insiropati in lapte amestecat cu Nesquik.
- Nu insiropati biscuitii foarte tare, ei se vor mai inmuia de la crema de vanilie
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie o invelim bine in folie si dam la rece pana se intareste crema.
Inainte de servire se acopera cu glazura de ciocolata. Ciocolata se topeste la baine marie, apoi se adauga lapte putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita.
Pofta buna! 😉
M-a cucerit si aceasta reteta,ca de altfel multe retete ale dumneavoastra.Ma gandesc sa calculez necesarul de ingrediente pentru o tava 20/30.
Eu cred ca o sa iasa ok si din ingredintele date. Eventual blatul facut din 5 oua 🙂
Hmmmmmm. Arata fenomenal!