Dulciuri / Retete de prajituri

Bilute de biscuiti cu visine

Reteta Bilute de biscuiti cu visine

Ingrediente

  • 450 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 g ciocolata cu lapte si alune
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • ~150 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • putina esenta de portocale
  • In plus:
  • visine fara samburi
  • nuca macinata
  • fulgi de nuca de cocos

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ bun pentru atunci cand ti se spune: „da’ chiar nu ai nimic dulce si bun?”:D

Mod de preparare Bilute de biscuiti cu visine:

Intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele, smantana pentru frisca, untul si 100 ml lapte. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot pana se topeste ciocolata. Dam deoparte si lasam la racit.

Biscuitii ii macinam la robot, lasand si bucati mai mari, nu-i facem pesmet. Rasturnam intr-un castron incapator. Adaugam cacaoa si zaharul pudra si omogenizam. Turnam amestecul cu ciocolata si amestecam bine. Daca este necesar adaugam si restul de lapte. Trebuie sa avem o compozitie ferma, usor lipicioasa, ce poate fi modelata. Aromam dupa gust cu esenta de portocale.

  • in functie de preferinta compozitia se poate aroma si/sau cu vanilie sau rom
  • gustati si daca o sa considerati necesar adaugati zahar, atat cat sa va fie pe plac

Luam cca 1 lingura din aceasta compozitie, in functie de cat de mari vreti sa faceti bilutele. Modelam astfel incat sa putem sa punem in mijloc o visina fara samburi, strangem marginile si continuam sa o modelam intre palme pana obtinem o bila perfecta. Continuam sa modelam bilute de biscuiti cu visine pana terminam compozitia de biscuiti, apoi le tavalim prin nuca macinata si fulgi de nuca de cocos.

  • delicioasele bilute de biscuiti cu visine se pot tavali si prin zahar pudra vanilat sau cacao
  • eu am folosit visine conservate la rece, dar puteti folosi si visine proaspete sau din compot

Se dau la rece pana la servire.

Pofta buna! 😉

bilute de biscuiti cu visine

RETETA IN IMAGINI

Alte deserturi cu biscuiti mai poti gasi AICI

Pentru mai multe recomadari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]