Mancaruri cu pui / Retete culinare

Piept de pui cu sos de citrice si miere

Pentru o singura persoana…pentru mine adica…:)))

* 1 bucata piept de pui, cca 100 g
* 1 lingura unt
* 1 ceapa medie
* 2 catei usturoi
* 1 lingurita miere
* coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
* coaja rasa si sucul de la 1/2 portocala
* sare si piper boabe
* 100 g orez

Ceapa taiata solzisori se caleste intr-o tigaie in unt, impreuna cu usturoiul tocat, pana se inmoaie. Nu trebuie sa se rumeneasca. Se scot din tigaie si se pun deoparte.

Se pune pieptul de pui si se prajeste usor, pe ambele parti.

Sucurile de citrice se amesteca cu mierea si coaja rasa. Se omogenizeaza si se toarna in tigaie peste carne. Se adauga ceapa pusa deoparte si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se mai fierbe cateva minute, amestecand continuu.

Orezul se fierbe conform indicatiilor de pe ambalaj, in apa cu putina sare.

Se serveste cald.

Sursa, demna de toata increderea 🙂

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Poate fi foarte bun

  2. Se ve muy rica esta receta y para mojar con un poquito de pan.

    Te ha quedado muy bien. Saludos

  3. Arata bine.
    Miha blogul tau este minunat, eu te-am descoperit abia de vreo doua saptamani si de atunci zilnic te vizitez. Vine ziua de nastere a fetitei mele, face 1 anisor, si chiar nu stiam ce meniu sa fac dar m-ai salvat. Iti multumesc.Multa sanatate.

  4. Te salut Miha 🙂
    arta suuuper si sigur ca e tare gustoasa

  5. arata minunat…cu citrice n-am mai incercat…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]