Reteta Pasca fara aluat
Ingrediente
- 700 g branza de vaci
- 200 g zahar
- 4 oua
- 60 g faina
- 60 g amidon
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie
Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai uitat? E fix acelasi lucru! 🙂 Dar ea de unde avea sa stie? 😀
Asa ca, azi va aduc reteta de pasca fara aluat pe care o voi face si eu de Paste, doar ca in varianta fara stafide, deoarece ai mei le refuza ca desavarsire. Si nu numai eu o voi face, stiu sigur! 😉
Mod de preparare Pasca fara aluat:
Este foarte important sa va spun ca branza de vaci trebuie sa fie cat mai grasa si cremoasa, foarte bine scursa. In cazul in care branza este uscata adaugati in compozitie si cateva linguri de smantana cu continut mare de grasimi.
Intr-un castron incapator punem peste branza de vaci zaharul, galbenusurile si aromele. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare.
- gustati si adaugati zahar daca o sa considerati ca mai este necesar
- coaja de lamaie si vanilia se pot inlocui cu orice aroma aveti si va place
Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
- in acest moment puteti incorpora in crema de branza stafide pe care le-ati tinut la inmuiat in rom
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 140-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana pasca fara aluat se rumeneste usor.
Se lasa la racit in tava, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna! 🙂
RETETA IN IMAGINI
Mai multe retete de pasca gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va stept si pe pagina de Facebook (AICI)
Este o reteta mult experimentata cu ocazia apropiatelor sarbatori.Un Paste fericit si luminat va urez!
Paste fericit si tie Olivia!
Multumesc!
Se poate folosi alta brânza decât cea dulce? Cream cheese sau mascarpone? Multumesc!
Cu crema de branza cred ca merge foarte bine. Si nici nu mai ai nevoie de blenderul vertical 😉
Multumesc !! 🙏