Reteta Prajitura cu foi si crema de branza
Ingrediente
- Pentru foi:
- 4 oua
- 4 linguri zahar (pudra)
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- un varf lingurita praf de copt
- coaja de lamaie
- Pentru crema:
- 500 g branza de vaci proaspata
- 400 ml smantana pentru frisca
- 150 g zahar (sau dupa gust)
- esenta de vanilie
Azi am pentru voi o reteta de prajitura cu foi si crema de branza, o reteta super simpla si rapida, perfecta pentru atunci cand ti se anunta musafiri si vrei sa-i servesti cu ceva bun.
Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de branza:
Foi:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se raceasca. Dupa ce se raceste se taie in 3 fasii egale ca marime, obtinand astfel 3 foi de prajitura, lungi si inguste.
Crema de branza:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. NU este necesar sa fie si ferma.
Branza de vaci, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza cu blenderul vertical pana devine ca o crema fina. Adaugam frisca batuta si amestecam cu mixerul pana crema devine omogena.
- daca branza nu este foarte bine scursa s-ar putea sa fie nevoie de putina gelatina. 5 grame vor fi suficiente 😉
Impartim crema in 2 parti si o repartizam intre cele 3 foi de blat. Dam la rece pana in momentul servirii.
- pentru un aer festiv sau un look deosebit se poate orna cu frisca
- pentru o asamblare mai usoara puteti folosi o tava de chec sau cozonac tapetata cu folie alimentara
Pofta buna! 😉
Prajitura turnata cu branza ati incercat-o? 🙂
Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook (AICI)
Minunata.Ieri,cand mi-a aparut reteta in Inbox,n-am reusit s-o vad,site-ul era foarte ocupat(accesat),explicabil.
multumesc frumos, Olivia
E absolut minunata! Si nu doar ca e usor si rapid de facut, dar e si foarte apreciata de cei pentru care e facuta. Incercati si cu urda in loc de brinza de vaci.
Multumesc Maria!
Ma bucur nespus ca ti-a placut!