Pornisem spre bucatarie cu gandul de a face prajitura japoneza cu branza, dar aveam mai multa branza decat se cerea in reteta, asa ca am improvizat si a iesit aceasta prajitura cu branza si Finetti. Evident, glazura de Finetti se poate inlocui si orice altceva va place voua: frisca, gem sau dulceata, jeleu de fructe… Cu Finetti (sau Nutella 😉 ) va garantez ca nu mai prinde si a doua zi :))))
Ingrediente
- 650 g branza de vaci
- 150 g zahar
- 4 oua
- 3 linguri faina
- 3 linguri amidon
- esenta de vanilie
- coaja de portocala
- Finetti, dupa preferinta
Mod de preparare Prajitura cu branza si Finetti:
Punem zaharul si aromele peste branza de vaci si mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.
Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 14-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana prajitura se rumeneste usor pe margini.
Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.
- Prajitura nu este foarte dulce, asa am vrut eu sa fie avand in vedere ca va fi servita cu Finetti. Daca o sa considerati ca este prea putin zahar in reteta fata de cum doriti adaugati dupa gust
Pofta buna! 😉
Arată minunat. Finetti l-ai amestecat cu ceva sau este topit? O idee bună pentru atunci când nu avem prea multe ingrediente prin cămară. Mulțumesc.
Multumesc frumos! >:D< Finetti doar l-am incalzit, cat sa curga. Nu i-am mai adaugat nimic
Este atat de ademenitor … oare sunt eu ciudata de nu-mi prea place asocierea dintre branza si cioco ?
Nu esti ciudata draga mea… Doar ai gusturi diferite 😉
Sper sa fie cum zici tu … 🙂
Tu n-ai jucaria ptr clatite ? Ca fetele astea si-au bombardat zilnic familia cu tot felul de clatite , dulci sau sarate ….
Ba da… n-ai vazut ultima postare? :)))
Acum a venit 🙂
… eu am considerat aceasta praji ca fiind un tort si de aceea am zis ,,ademenitor” 🙂
Foarte delicios !
multumesc 🙂
Eu am doar 13 ani am preparat pragitura si cred ca este fenomenala ♡♥♥♥
Blatul pare foarte pufos,iar finetti arata minunat,o reteta care merita incercata.
Credeți ca pot folosi ricotta în loc de brânză de vaci?
Scuze ca raspund cu intarziere…
Da, se poate folosi si ricotta
Mulțumesc pentru răspuns,cu siguranță o voi incerca,și cred ca e un deliciu.
mai am o intrebare despre reteta prajituri cu ciocolata (întrebarea e scrisa la reteta )
Vă rog când aveți timp …nu de alta dar am o pofta de nedescris.
Se poate face și cu brânză de vaca uscata (care nu este proaspăta ( ??
Se poate, dar ar trebui sa mai adaugi ceva smantana… sa devina cremoasa
Ma consider norocoasa ca fac parte din aceasta comunitate, dar trebuie sa spun ca cine se scuza, se acuza, asa ca intreb, cum se face blatul? nu am mai auzit de prajitura fara blat… munca e bratara de aur, stiu, dar de ce lipseste acest crucial element din reteta? Cine sapa groapa unuia cade singur in ea, stiu, dar eu sunt doar confuza si un pic ametita fiindca nu cunosc tainele bucatariei.
Sper ca asta v a ajutat 🙂
Ana Liza, aceasta este o prajitura fara blat. Nu este nimic gresit sau lipsa din reteta. Daca tii neaparat poti face un blat crocant de biscuiti, dar nu este necesar. Parerea mea! 😉