Dulciuri

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Reteta Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Ingrediente

  • 450 g branza de vaci
  • 125 g gris
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 oua
  • coaja de portocale
  • esenta de vanilie
  • ~100 g pesmet de biscuiti pentru tavalit papanasii

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi 🙂

Mod de preparare Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet:

Pentru papanasi se amesteca intr-un bol toate ingredientele: branza, zahar, oua, gris si arome. Puneti si un praf de sare. Se lasa deoparte cca jumatate de ora, pana grisul se umfla. Compozitia va fi omogena, destul de moale, dar suficient de ferma incat sa poata fi modelata sub forma de bilute.

  • in cazul in care compozitia va fi prea moale (depinde cat de bine e scursa branza de zer) se poate adauga putina faina, 1-2 linguri

Se ia cate o lingurita din compozitie si cu mana uda se modeleaza bilute si se aseaza pe un platou.

Punem o cratita cu apa la fiert. Adaugam si putina sare. Cand apa incepe sa fiarba punem papanasii. Din momentul in care acestia s-au ridicat la suprafata, ii mai lasam sa fiarba 2-3 minute si ii scoatem cu o spumiera. Ii tavalim prin pesmet.

  • pesmetul de biscuiti se poate rumeni putin intr-o tigaie. Cand se inchide putin la culoare se adauga 1 lingura de unt si 1 de zahar si se omogenizeaza

Au fost grozav de buni acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet!

Se servesc cu smantana si gem sau dulceata, presarati cu putin zahar brun sau zahar pudra vanilat. Alegerea va apartine!

Pofta buna! 😉

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

papanasi fierti cu branza dulce si pesmet de biscuiti

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Miha, sigur ai pus 125 gr gris, mi se pare tare mult pt cantitatea de branza…

    • Doar ti se pare sau ai incercat deja reteta?

      • Am masurat grisul, am vazut ca parea tare mult, am pus 4 linguri si tot au iesit cam tari, a ramas mult gris nefolosit. Asta e prima data cand o reteta de-a ta nu prea iese, ma gandeam ca poate trebuia sa fie 125 zahar si 3-4 linguri de gris…

        • Depinde de cat de „uscata” este branza. Eu am avut o branza cremoasa si cantitatile folosite sunt intocmai asa cum le-am scris.
          Am precizat ca, la final, compozitia trebuie sa fie moale. Nu stiu de ce ai tai au iesit tari, probabil a fost branza prea uscata

    • Totul depinde de cat de zemoasa/seaca e branza. Eu mereu faceam papanasi cand cumparam branza mai seaca (prea stoarsa de zer) si nu se manca altfel. Daca vi se pare compozitia cu 125 gr gris prea groasa, mai puteti adauga un ou. Eu de obicei la acesti papansi bat albusul separat spuma si ies pufosi papanasii.

  2. Au ieșit deosebit de gustosi. Cei mai reusiti de pină acum.
    Am folosit brinză facuta in casă, oua de casă și următoarele cantitați. 650g brinză, 125g gris, 3 ouă mari, 4 linguri de zahar, putina esență de rom. Pesmet de piine prajit in unt si zahăr.
    Sărut’mâna Miha.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]