Ingrediente
- 5 galbenusuri
- 200 g zahar
- 3 linguri amidon
- 500 ml lapte
- 250 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 pliculet coaja de lamaie Finesse
- zeama de lamaie dupa gust
Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de casa, fie la un tort, chiar si la eclere, promit un desert senzational
Mod de preparare Crema de lamaie cu mascarpone:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema.
- In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda
Turnam laptele peste amidon amestecand usor, sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam amestecul peste galbenusuri, amestecand bine pana se omogenizeaza. Punem vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte de pe foc si se adauga coaja de lamaie.
Crema se lasa sa se racoreasca, timp in care se amesteca din cand in cand cu telul, sa nu se formeze pojghita. Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.
Peste budinca bine racita se pun mascarponele si smantana pentru frisca nebatuta. Se mixeaza pana se obtine o crema fina si omogena. La sfarsit se incorporeaza zeama de lamaie, mixand energic.
Se da la rece pana la momentul montarii tortului sau prajiturii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Este super reteta, big like!
multumesc 🙂