Aperitive

Oua vopsite natural

oua vopsite natural

 

oua vopsite cu foi de ceapa

Cum se vopsesc ouale cu vopsea naturala. Vopsea naturala din foi de ceapa

Ingrediente

  • 10 oua
  • coji de ceapa galbena (puteti strecura si cateva de ceapa rosie)
  • sare si otet (cate 1 lingura)
  • 1 ciorap (sa fie bej, nu negru)
  • o bucatica de slanina
  • frunze (patrunjel, morcov, leustean sau ce mai gasiti voi prin gradina)

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam pentru ca nu le puteam manca asa. Daca mai puteam salva cate ceva faceam o salata de oua, ca tare mult imi place 🙂 daca nu… tot la gunoi ajungeau. Asa ca, anul trecut am facut prima mea incercare de oua vopsite natural, cu foi de ceapa. Am avut ceva temeri ca nu vor iesi la fel de frumoase ca si cele vopsite in colorant. Pentru prima incercare, zic eu, ca m-am descurcat onorabil 😉

Mod de preparare Oua vopsite natural:

Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite.

Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod.

Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, ouale deasupra, apa cat ouale sa fie bine acoperite, sarea si otetul.

Pune la fiert la foc mediu si din momentul in care au inceput sa fiarba mai lasa 10-15 minute, in functie de cat de intensa vrei sa fie culoarea.

Dupa ce scoti oul din ciorap, indepartezi frunza si cat inca este fierbinte il ungi cu slanina. Astfel oul va capata un luciu frumos.

oua vopsite natural

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Secretele frumusetii says:

    De trei ani numai acesta metoda o folosesc la înroșit ouale. Este economică, practica si ușor de realizat.

  2. Multumim pentru sfaturi,S-aveti sarbatori luminate!

  3. Am incercat de paste si au iesit destul de bine

  4. Foarte bine de stiut, fara toate chimicalele

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]