Mancaruri cu legume / Paste / Retete culinare

Lasagna cu ciuperci

Lasagna cu ciuperci

Imi place lasagna pentru ca e unul dintre acele feluri de mancare cu care te poti juca si poti face diverse si delicioase combinatii. Si daca lasagna cu carne am tot facut, ba chiar si cu branza, am zis ca ar fi cazul sa incerc si o lasagna cu ciuperci. Acum nu stiu daca e de vina si perioada „iubesc ciupercile” 😀 dar am facut o lasagna grozava. Evident ca voi trebuie sa va faceti si sa nu ma credeti pe cuvant! :))

Lasagna cu ciuperci

 

Lasagna cu ciuperci

Ingrediente

  • 9 foi de lasagna (depinde cat e de mare vasul)
  • Pentru umplutura:
  • 500 g ciuperci Champignon brune
  • ~250 g ciuperci Pleurotus
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana mica de usturoi
  • sare si piper
  • 3 linguri parmezan
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • sare si piper
  • nucsoara
  • In plus:
  • parmezan pentru presarat deasupra

Mod de preparare Lasagna cu ciuperci:

Ciupercile se toaca marunt, la fel si ceapa.

Ciuperci tocate

Punem ceapa la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-a inmuiat putin adaugam ciupercile. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie si scade toata zeama lasata de acestea. Saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisat si parmezanul. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.

Ciuperci calite

Intre timp preparam si sosul Bechamel. Untul il topim la foc mic, apoi adaugam faina si amestecam repede, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece si omogenizam. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara si fierbem pana sosul ajunge la consistenta dorita. De preferat ar fi ca sosul sa fie mai lichid, nu foarte gros.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem un strat de foi de lasagna (nefierte), punem un strat de sos Bechamel, apoi unul de ciuperci.

Lasagna cu ciuperci

Repetam operatiunea pana terminam ingredientele, ultimul strat fiind de foi pe care le ungem din nou cu sos Bechamel si presaram cu parmezan din belsug.

  • Vasul in care am preparat lasagna nu era foarte inalt si  nu mi-a permis sa fac decat 3 straturi de foi, dar voi puteti pune si 4

Dam vasul la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra si foile sunt moi (se incearca cu o furculita).

Se lasa sa se racoreasca si se portioneaza dupa dorinta.

Lasagna cu ciuperci

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. merisor67 says:

    Mi-ai dat o idee pentru pranz.

  2. Ce faina ti-a iesit! Pup!

  3. Fata draga , da’ tu chiar te tii de ,, fara carne” … bv , bv . Imi place reteta , am s-o fac doar cu 500 g de ciuperci , sper sa-mi iasa

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]