Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri cu ciocolata

* 100 g faina
* 140 g amidon alimentar
* 1 lingurita praf de copt
* 100 g unt
* 100 g zahar
* 2 galbenusuri
* esenta de rom si vanilie

* Pentru umplutura:

* 100 g ciocolata amaruie
* 150 ml frisca lichida
* Pentru decor:
* nuca macinata

Untul moale se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esentele de rom si vanilie, apoi galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza apoi ingredientele uscate, faina amestecata cu amidonul, praful de opt si un praf de sare. Se framanta un aluat nelipicios de consistenta plastilinei.

Aluatul se intinde pe masa usor infainata intr-o foaie de cca 0,5 cm grosime, in numar par. Se taie cerculete cu forma. Cu ajutorul unui cutit cu lama lata dezlipim cerculetele de pe masa si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mic, pana incep sa se aureasca pe margini. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece,pana incepe sa se ingroase. Dupa ce s-a racit mixam la viteza mare, pana obtinem o crema pufoasa.

Dupa ce fursecurile s-au racit se lipesc 2 cate 2, se ung si marginile, apoi se tavalesc prin nuca macinata.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Ahaaa, te-am prins! Ai inceput cu „cadourile” pentru Mosu. Arata deosebite! o seara placuta! Cami

  2. bune rau si aratoaaaaase!

  3. HArnicuta furnicuta, te asteapta un premiu deosebit pentru o persoana deosebita ca tine! Sarbatori fericite! Cami

  4. cami, incet incet incep sa ma pregatesc de impresionat Mosul. :))

    Te pup! Si multumesc de premiu, imediat vin sa-l iau.

  5. Multumesc Alison. Te pup!

  6. Ce varianta ingenioasa la alfajores, Miha! Ma gandeam cu parere de rau la ele ca nu mai am am lapte condensat, asa ca merci mult pt idee!

  7. Wow ce bine arata ! Superbe fotografii ca intotdeauna !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]