Fursecuri / Retete de prajituri

Biscotti cu ciocolata

Combinatia de ciocolata si nuca nu poate fi decat una fericita, dupa parerea mea. :)) Acesti biscuiti au fost deliciosi, usor crocanti, cu o aroma intensa de ciocolata, au mers perfect la cafea si la paharul cu lapte pregatit pentru Mos Craciun. :))

Biscotti cu ciocolata

* 200 g ciocolata amaruie
* 150 g nuca
* 2 oua
* 25 g unt
* 150 g zahar
* 1 lingurita praf de copt
* 2 cani faina
* esenta de vanilie


Nuca o prajim usor intr-o tigaie teflonata, apoi o curatam de coaja frecand-o usor intre palme.

Ciocolata se topeste impreuna cu untul intr-un vas la foc mic sau la microunde. Cand s-a racorit se adauga esenta de vanilie.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita si mixam usor.

Faina amestecata cu praful de copt o punem peste amestecul de oua cu ciocolata si o incorporam usor cu o lingura de lemn. La sfarsit adaugam nuca si amestecam pana aceasta este bine incorporata in aluat.

Dam la rece pentru 1 ora, timp in care compozitia se va intari semnificativ. Pe masa infainata formam 3 batoane din aluat, pe care le vom pune in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc mediu in jur de jumatate de ora.

Scoatem din cuptor, lasam putin sa se racoreasca apoi cu un cutit bine ascutit taiem batoanele felii de cca 1 cm. Asezam feliile inapoi in tava si dam din nou la cuptor pentru 10 minute, pana devin crocante.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Superba poza! Ti-ai schimbat aparatul foto?

  2. Multumesc Natalia!
    Nu, nu l-am schimbat. As vrea eu! :))

  3. sa inteleg ca mosul a lasat multe cadouri…la asa primire, arata super delicios

  4. Waw, cat de bine pot sa arate biscuitii!

  5. Inca nam mincat dar pot fi foarte buni

  6. Cris, a lasat ceva cadouri, dar pentr copii. Pentru noi adultii, doar promisiuni. :))

  7. Multumesc Cristina! Pupici!

  8. Multumesc Bianka. Sunt f buni, merita incercati. 😉

  9. Am facut si eu in weekend aceasta reteta, dar am avut mici probleme, aluatul a iesit putin mai tare si dupa ce l-am scos din frigider a fost si mai tare, cu greu l-am modelat, la cuptor l-am tinut conform indicatiilor tale, dar putin s-a ars, data viitoare voi pune mai putina faina, dar musafirii si sotul au savurat totul, si au laudat reteta.

    • da, e posibil ca in functie de tipul de faina…de marimea oualor… sa trebuiasca mai putina faina…

      Cat despre coacere… timpul de coacere difera de la un cuptor la altul, fiecare si-l cunoaste si stie daca coace mai tare, mai incet…daca arde sau nu la talpa…

      Iti doresc succes data viitoare si ma bucur ca pana la urma totul s-a sfarsit cu bine 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]