Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata
Ingrediente
- 200 g unt
- 200 g zahar (pudra)
- 2 oua
- 350 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- ~ 100 g picaturi de ciocolata amaruie
Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂
Mod de preparare Cookies:
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Adaugam apoi un praf de sare si ouale, fara sa opriti mixerul, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare. Dupa ce am incorporat bine ouale in compozitie adaugam faina amestecata cu praful de copt. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula. La sfarsit incorporam picaturile de ciocolata.
- picaturile de ciocolata pot fi onlocuite cu ciocolata tocata marunt cu cutitul
- in loc de praf de copt se poate folosi bicarbonat
Dam aluatul la frigider pentru jumatate de ora. Cu o lingurita luam bucati din aluat si le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.
- puteti folosi si o lingura in cazul in care le vreti mai mari
Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se rumenesc usor pe „talpa”. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Pofta buna! 🙂
RETETA IN IMAGINI
Alte retete de fursecuri gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)