Reteta Cornulete fragede cu rahat
Ingrediente
- 250 ml ulei
- 125 ml vin alb
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 pliculet coaja de portocale Finesse
- 5 g drojdie uscata
- faina cat cuprinde (500-600 g )
- Umplutura :
- 100-150 g rahat divers colorat
- Pentru finisat:
- zahar pudra vanilat
Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai multe feluri de cornulete, astfel incat sa fie pentru toate gusturile 😉
Mod de preparare Cornulete fragede cu rahat:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de portocale. Intr-un bol, separat, amestecam uleiul si vinul. Facem o gropita in mijlocul fainii si turnam amestecul lichid. Framantam pana obtinem un aluat omogen.
- in functie de tipul de faina folosit mai adaugati, daca este necesar, putin vin daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este prea moale/uleios
- in loc de vin puteti folosi bors proaspat, vor iesi la fel ca cele de AICI
- coaja de portocale o puteti inlocui cu coaja de lamaie ori cu alta aroma care va place
Lasam aluatul sa se odihneasca cca jumatate de ora, apoi il impartim in doua. Fiecare parte de aluat se intinde in foaie rotunda si subtire. Se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele. Se pune la baza cate o bucatica de rahat, apoi se ruleaza strans catre varf.
Cornuletele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.
Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat, se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI
Sunt delicioase aceste cornulete 🙂
multumesc 🙂