Fursecuri / Retete de prajituri

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Reteta Cornulete fragede cu gem si nuca

Ingrediente

  • 250 ml ulei
  • 125 ml vin alb
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet coaja de portocale Finesse
  • 5 g drojdie uscata
  • faina cat cuprinde (500-600 g )  
  • Umplutura :
  • ~150 g nuca macinata
  • 2-3 linguri gem de prune
  • Pentru finisat:
  • zahar pudra vanilat

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti.

Mod de preparare Cornulete fragede cu gem si nuca:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de portocale. Intr-un bol, separat, amestecam uleiul si vinul. Facem o gropita in mijlocul fainii si turnam amestecul lichid. Framantam pana obtinem un aluat omogen.

  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati, daca este necesar, putin vin daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este prea moale/uleios
  • in loc de vin puteti folosi bors proaspat, vor iesi la fel ca cele de AICI

Lasam aluatul sa se odihneasca cca jumatate de ora, apoi il impartim in doua. Fiecare parte de aluat se intinde in foaie rotunda si subtire. Se taie sub forma de raze, la marimea dorita, in functie de cat de mici sau mari vreti sa faceti cornuletele.

Intr-un castron amestecati nuca macinata cu gemul de prune

  • puneti atata gem cat sa se lege nuca
  • puteti folosi si alt gem, de care aveti si care va place
  • gustati, apoi daca o sa considerati necesar adaugati zahar

Se pune la baza cate o lingurita de umplutura de nuca cu gem, apoi se ruleaza strans catre varf.

Cornuletele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat, se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

Cornulete fragede cu gem si nuca

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Minunate,intr-adevar pentru sarbatori si nu numai.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt… toata lumea le stie, sub o denumire sau alta. Desi sunt foarte apreciate pe mesele de sarbatori, eu nu le-am facut cu o ocazie speciala. Voiam ceva bun pentru ai mei si pot spune ca i-am cucerit 🙂 Desi am mai facut pana acum […]