Dulciuri

Desert cu biscuiti si crema de branza

Desert cu biscuiti si crema de branza

Cand mi s-a stricat cuptorul am incercat sa nu disper si sa vad partea plina a paharului 😀 , faptul ca voi gati mai putin si voi sta mai putin in bucatarie. Asta a fost asa… o dulce amagire :)) caci dupa cateva zile deja incepusem sa visez la cate torturi si prajituri de casa, care mai de care mai cremoase si mai apetisante.

Cu acest desert am incercat sa amagesc cumva pofta de prajituri si cum a trebuit sa mergem in vizita la prieteni dragi, a picat taman la fix, sa nu mergem cu mana goala… 😉 Si uite-asa am impuscat doi iepuri dintr-un foc! :))

Desert cu biscuiti si crema de branza

Ingrediente

  • ~200 g biscuiti simpli
  • Pentru crema:
  • 200 g crema de branza Philadelphia
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 150 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • cateva mure (congelate)
  • putina ciocolata

Mod de preparare Desert cu biscuiti si crema de branza:

Biscuitii se pun intr-o punga mai groasa si se sfarama cu ajutorul sucitorului sau a ciocanului de snitele, ce aveti si voi mai la indemana. Finetea pesmetului de biscuiti o stabiliti voi, in functie de cum va place… eu am lasat si bucati mai mari 😉

Crema:

Intr-un castron se pune crema de branza, zaharul si esenta de vanilie. Se amesteca bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Pregatim 6 pahare medii ca marime. Punem cate un strat de biscuiti, unul de crema si cateva mure. Repetam pana umplem paharele, ultimul strat fiind cel de crema.

Desert cu biscuiti si crema de branza

Presaram cateva aschii de ciocolata si dam paharele la frigider pentru vreo 2 ore.

Daca doriti puteti inmuia pesmetul de biscuiti cu un sirop de zahar ars sau lapte cu zahar… Eu am preferat sa-l asa, sa fie contrast intre crema fina si delicata si biscuitii crocanti 😉

Pofta buna! 😉

Desert cu biscuiti si crema de branza

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Si fara cuptor poti pregati niste deserturi delicioase. Bravo!

  2. Pare usor si rapid de facut si cu siguranta este un deliciu!

  3. fac des vara, si cu biscuiti si cu bezele!

  4. super! abia astept sa-l fac

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]