Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Prajitura cu iaurt si cirese

Prajitura cu cirese

Incet incet se pare ca vara isi intra in drepturi asa ca azi eu va propun o reteta de prajitura de casa pe care o faceti repede si fara sa aprindeti cuptorul 😉

Prajitura cu cirese

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 75 g unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 200 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 g crema de branza
  • 100 g zahar (sau mai mult daca preferati mai dulce)
  • 5 g gelatina
  • 1 pastaie de vanilie
  • Pentru jeleul de cirese:
  • ~300 g cirese
  • 1 lingura zahar
  • 5 g gelatina

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si cirese:

Blat de biscuiti:

Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava (20 cm diametru) cu inel detasabil si tasam foarte bine pana obtinem un strat compact de biscuiti. Fundul unui pahar este perfect pentru aceasta operatiune.

Crema de iaurt:

Daca iaurtul are zer se pune la scurs intr-o strecuratoare foarte fina. Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam iaurtul cu crema de branza si zaharul. Amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam frisca batuta si semintele de la pastaia de vanilie si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Compozitia pentru crema o turnam peste blatul de biscuiti. Acoperim cu un strat de cirese si dam la rece pana pregatim jeleul.

Jeleul de cirese:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Peste ciresele ramase punem zaharul si mixam cu blenderul vertical. Punem la foc mic si fierbem cateva minute. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca (atat cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget) si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit.

Dupa ce s-a racit turnam peste prajitura si dam la rece pana jeleul se incheaga bine si prajitura poate fi portionata.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Pentru o tava cu diametrul 26cm,probabil trebuie dublate cantitatile.

  2. LAVINIA says:

    Ce crema de branza folosesti? Merge si mascarpone? In acest fel cred ca nu mai am nevoie de gelatina in crema.

  3. Incerc sa testez cat mai multe prajituri de vara cat timp ma mai lasa vremea, iubesc combinatia de branza cu fructe 😀

  4. Preferatele mele fructe sunt zmeura si ciresele, iar aceasta reteta cu cirese de cand am incercato a devenit preferata mea. Multumesc pentru toate retetele dar in special pentru aceasta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]