Fursecuri / Prajituri / Retete de prajituri

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite - Saraberne - Sarah Bernardt

Reteta Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Ingrediente

  • Bezele:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar (pudra)
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • esenta de migdale
  • Crema
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar (pudra)
  • 4 galbenusuri
  • 50 g cacao
  • 1 lingura lapte
  •  esenta de rom
  • Decor
  • ~200 g nuca macinata
  • 100 g ciocolata (54% cacao)
  • lapte, cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt… toata lumea le stie, sub o denumire sau alta. Desi sunt foarte apreciate pe mesele de sarbatori, eu nu le-am facut cu o ocazie speciala. Voiam ceva bun pentru ai mei si pot spune ca i-am cucerit 🙂 Desi am mai facut pana acum o reteta asemanatoare, cea de Alcazare, reteta de Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt a castigat detasat.

Mod de preparare Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt:

Bezele:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie, cateva picaturi de esenta de migdale si nuca macinata. Se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus. 

Punem bezeaua intr-un posh si spritam bezele cu diametrul de cca 2-3 cm, in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la 130 grade (cuptor electric cu ventilatie) si coacem in jur de 20-30 de minute, pana bezelele se rumenesc usor. Le lasam sa se raceasca foarte bine, apoi le dezlipim cu atentie de pe hartia de copt.

Crema:

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si putin lapte (1 lingura). Punem vasul pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia de oua se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racit. In crema racita punem untul moale (lasat la temperatura camerei) si mixam energic pana la omogenizare. Cernem cacaoa peste crema si omogenizam amestecand cu o spatula. Aromam, dupa gust, cu esenta de rom.

Grupam bezelele doua cate doua, apoi pe cate una dintre ele spritam cate un mot de crema. Acoperim cu cea de-a doua bezea, pe care o punem cu fundul in sus. Ungem marginea cu putina crema, apoi tavalim prin nuca macinata.

Glazura:

Ciocolata se topeste intr-un vas pe baie de aburi ori la microunde. Se adauga apoi lapte, putin cate putin, pana ciocolata ajunge la consistenta dorita si poate fi turnata usor peste prajiturele.

Se pastreaza la frigider, la temperatura camerei se inmoaie foarte tare.

Pofta buna! 😉

Tobite, Saraberne, Sarah Bernardt

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]