Reteta Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt
Ingrediente
- Bezele:
- 4 albusuri
- 150 g zahar (pudra)
- 100 g nuca macinata
- 1 lingura zeama de lamaie
- esenta de migdale
- Crema
- 200 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahar (pudra)
- 4 galbenusuri
- 50 g cacao
- 1 lingura lapte
- esenta de rom
- Decor
- ~200 g nuca macinata
- 100 g ciocolata (54% cacao)
- lapte, cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt… toata lumea le stie, sub o denumire sau alta. Desi sunt foarte apreciate pe mesele de sarbatori, eu nu le-am facut cu o ocazie speciala. Voiam ceva bun pentru ai mei si pot spune ca i-am cucerit 🙂 Desi am mai facut pana acum o reteta asemanatoare, cea de Alcazare, reteta de Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt a castigat detasat.
Mod de preparare Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt:
Bezele:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie, cateva picaturi de esenta de migdale si nuca macinata. Se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Punem bezeaua intr-un posh si spritam bezele cu diametrul de cca 2-3 cm, in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la 130 grade (cuptor electric cu ventilatie) si coacem in jur de 20-30 de minute, pana bezelele se rumenesc usor. Le lasam sa se raceasca foarte bine, apoi le dezlipim cu atentie de pe hartia de copt.
Crema:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si putin lapte (1 lingura). Punem vasul pe baie de abur si fierbem (fara a da in clocot) pana compozitia de oua se infierbanta foarte bine si incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racit. In crema racita punem untul moale (lasat la temperatura camerei) si mixam energic pana la omogenizare. Cernem cacaoa peste crema si omogenizam amestecand cu o spatula. Aromam, dupa gust, cu esenta de rom.
Grupam bezelele doua cate doua, apoi pe cate una dintre ele spritam cate un mot de crema. Acoperim cu cea de-a doua bezea, pe care o punem cu fundul in sus. Ungem marginea cu putina crema, apoi tavalim prin nuca macinata.
Glazura:
Ciocolata se topeste intr-un vas pe baie de aburi ori la microunde. Se adauga apoi lapte, putin cate putin, pana ciocolata ajunge la consistenta dorita si poate fi turnata usor peste prajiturele.
Se pastreaza la frigider, la temperatura camerei se inmoaie foarte tare.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)