Multicooker / Retete culinare / Supe/Ciorbe

Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba cu perisoare

Reteta Ciorba cu perisoare

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • ~500 g carne tocata (porc si vita)
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • sare si piper
  • cimbru uscat
  • Pentru ciorba:
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cana rosii pasate
  • ~500 ml bors proaspat (in functie de cat de acru este borsul si cum va place)
  • patrunjel verde

Multicooker Crock-Pot Express ofera 4 moduri de gatire: gatire rapida, slow cooking, saute, gatire la aburi si alte 8 functii presetate: rice/risotto (orez), meat/stew (carne/tocanite), beans/chilli (fasole), yougurt (iaurt), poultry (pasare), dessert (desert), soup (supa), manual. Si daca la reteta de Boeuf Bourguignon functia Meat/Stew si-a facut treaba, haideti sa testam azi si functia Soup gatind sub presiune o ciorba cu perisoare.

Mod de preparare Ciorba cu perisoare:

Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper. Am framantat bine cu mana pana la omogenizare. Cu mainile umezite am format perisoarele si le-am pus in vasul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Am adaugat cca 4 litri de apa.

Am conectat aparatul la sursa de curent si am setat functia Soup pentru 15 minute. Am inchis capacul si am rotit catre inchis supapa de aburi.

Se apasa butonul Start/Stop si cu ajutorul unei linguri cu coada mai lunga sau a unul cleste de bucatarie se roteste supapa de aburi catre deschis. Pentru a evita orice situatie neplacuta puneti si o manusa de bucatarie. Dupa ce s-a eliberat tot aburul se deschide capacul.

Am strecurat zeama, apoi am adaugat legumele tocate, am pus din nou capacul si am rotit catre inchis supapa de aburi.

  • legumele se pot cali inainte intr-o tigaie cu putin ulei, dar noi preferam varianta fara calire
  • am procedat astfel pentru ca mie personal nu-mi plac zdrentele care se formeaza de la carne in timpul fierberii.

Am setat functia SOUP pentru 40 de minute, presiune HIGH. Dupa 30 de minute, am urmat aceeasi pasi, am rotit supapa catre pozitia deschis, am lasat sa se elibereze aburul si am deschis capacul. Am turnat borsul fierbinte, adus la punctul de fierbere, si am pus capacul. L-am blocat, am inchis si supapa si am lasat sa fiarba pana s-a terminat timpul setat. Cand a fost gata am apasat butonul START/STOP. Am deschis iar supapa de abur sa se elibereze si am indepartat capacul.

Am presarat patrunjelul verde tocat deasupra.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Alte ciorbe gatite de mine pentru familia mea gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

 

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. fierband perisoarele separat intai in apa, nu se mai formeaza zdrente? sau ati strecurat supa inainte de a adauga legumele?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Aparatul Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune a devenit cel mai folosit in bucataria mea. Mai am eu ceva gadgeturi de care nu m-as putea lipsi, dar acesta este de departe preferatul meu 🙂 In luna octombrie sarbatorim la nivel international luna Crocktober, avem o luna intreaga dedicata mancatului sanatos […]

Banana Bread la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Banana Bread la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Banana Bread este de fapt o reteta de chec cu banane, cu bananele acelea foarte coapte care nu le mai mananca nimeni. Vi se intampla si voua, nu-i asa? 🙂 Mie da, si deseori  am facut diverse combinatii de chec cu banane, care mai de care, pe placul copiilor. De […]