Mancaruri cu pui / Retete culinare

Chiftelute la cuptor pe pat de mamaliguta

* Pentru chiftelute:

* 1 piept de pui
* 1 cartof
* 1 morcov
* 3 catei usturoi
* 1 ou
* patrunjel verde
* sare si piper

* Pentru sos:

* 1 ceapa
* 4-5 catei usturoi
* 1 cana suc de rosii
* sare si piper
* oregano

* Pentru „patul de mamaliga”

* mamaliga
* 50 g telemea
* 50 g unt
* 50 g cascaval

Cartoful se da pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se stoarce de zeama. Se amesteca pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam.

Cu mainile umede formam chiftelutele,apoi pe punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.

Sucul de rosii il amestecam cu ceapa tocata si usturoiul pisat. Condimentam dupa gust cu sare, piper si oregano. Turnam amestecul peste chiftelute. Daca mai este necesar adaugam si putina apa, atat cat chiftelutele sa fie acoperite.

Se da vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si chiftelutele sunt bine rumenite.

Intre timp pregatim mamaliga, pe care o amestecam cu untul si telemeaua rasa. Intindem mamaliga intr-o tava de tarta, in strat gros. Ungem cu sosul de la chiftelute, punem chiftelutele din loc in loc ( daca tava va fi mai mica vor veni una langa alta :)) ) si presaram cu cascavalul ras.

Dam din nou tava la cuptor pentru cateva minute pana se topeste cascavalul si se aureste.

Se portioneaza si se servesete cald. Bun bunut! 😉

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Cat de bine arata… Doamne Miha… da in ce ritm postezi…. si de unde scoti atatea retete…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului devine si rapid de preparat. In mai putin de-o ora masa este gata! 😉 […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest . Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, fie ca slow-cooker, fie sa […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]