As fi vrut sa va tentez inca de ieri cu aceasta reteta de chec, dar nu stiu cum se face de la o vreme ca timpul meu parca intra la apa.
N-am sa va tin prea mult de vorba, pentru ca (evident!) sunt pe fuga :)) dar trebuie sa va spun ca pufosenia asta de chec a placut tare mult piticilor. Evident ca pentru ei am exclus sosul de coacaze, care fie vorba intre noi este absolut senzational, dar daca nu l-au vrut a picat taman la fix pe portia mea de prajitura 😀 Pentru ei trebuie sa fac mai mereu prajituri simple, d-alea gen „ia-o in mana si fugi” pentru ca si ei sunt mereu in criza de timp :)))
Asadar, un chec pufos pe care ar trebui sa-l testati, ca e tare simplu de facut.
Ingrediente
- 5 oua
- 270 g faina
- 50 g biscuiti obisnuiti
- 250 g unt
- 200 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- 70 g ciocolata amaruie
- Pentru sosul de coacaze:
- ~100 g coacaze rosii
- 1 lingura zahar
Mod de preparare Chec cu biscuiti:
Untul moale (lasat la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Adaugam galbenusurile pe rand, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Biscuitii ii punem in robotul de bucatarie si ii mixam pana obtinem un pesmet fin, apoi ii incorporam in compozitie.
Separat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Dam deoparte mixerul si cu ajutorul unei spatule incorporam spuma de albus in compozitie in 2-3 reprize, amestecand usor.
Ciocolata o vom toca cu cutitul, in bucatele mai mici sau mai mari, dupa cum va este preferinta. Incorporam usor, sa nu scoatem aerul din compozitie.
Turnam compozitia de chec intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet de biscuiti.
Nivelam frumos si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 50 de minute, pana checul crapa usor la suprafata. Facem si proba cu scobitoarea. 😉
Lasam checul in tava, sa se racoreasca, apoi rasturnam pe un gratar si-l lasam sa se raceasca bine.
Pentru sosul de coacaze, am amestecat coacazele cu zahar si le-am pus la fiert la foc mic. Am fiert cateva minute, timp in care am amestecat constant si am zdrobit fructele cu lingura, sa iasa zeama din ele. Cand a inceput sa se ingroase am dat deoparte, am lasat sa se racoreasca, apoi am trecut prin sita si-am eliminat cojile si semintele.
Cam asta-i toata povestea checului, chec care intre timp a cam disparut.
Pofta buna! 😉
Imi tai si eu o feliuta ;;)
Exact pe placul meu!
Inedit! imi place aspectul sectiunii, e diferit!
Que cosa tan fantástica.
Chiar imi place …