Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec pufos cu cacao

Reteta Chec pufos

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (120 grame)
  • 4 linguri faina (100 grame)
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie

Reteta de chec pufos cu cacao este salvatoare atunci cand ti se anunta musafiri sau vrei ceva bun si foarte rapid de preparat. Eu v-as sugera sa faceti portie dubla, adica 2 checuri, nici n-ai cand sa-ti dai seama cand se termina 🙂

Mod de preparare Chec pufos cu cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si se amesteca.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea densa si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului.

  • de obicei, eu folosesc zahar pudra (zahar tos dat prin rasnita de cafea). Daca folositi zahar tos mixati pana nu se mai simt granulele de zahar

Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Daca aveti un mixer care isi micsoreaza vizibil viteza, la cea mai mica treapta se invarte foarte usor, il folositi pe acesta. Daca nu, folositi spatula.

  • puteti folosi orice arome va plac (vanilie, rom, coaja de lamaie ori portocale…)

Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu praful de copt. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Vom amesteca cu miscari ample si usoare, astfel incat sa nu scoatem aerul din compozitie.

  • compozitia finala este ca o spuma

Aproximativ 2/3 din compozitie se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. In compozitia ramasa cernem cacaoa si amestecam pana la omogenizare. Punem in tava peste compozitia alba in strat uniform ori amestecand cu un bat de frigaruie.

  • daca aveti timp si chef, puteti proceda ca in aceasta reteta de pandispan obtinand acel efect dragut si dungat, ca de zebra 🙂

Pandispan

Coacere Chec pufos cu cacao:

Tava se da la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit.

Daca aveti rabdare 😀 se taie dupa ce se raceste.

Pofta buna! 😉

Chec pufos

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi […]