Briose si checuri / Prajituri de post / Retete de prajituri

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 g zahar (pudra)
  • 75 ml ulei
  • 125 ml lapte de orez
  • 60 g fulgi de nuca de cocos
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale
  • 1-2 linguri picaturi de ciocolata

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post.

Mod de preparare Briose pufoase de post:

Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de vanilie si uleiul.

  • coaja de portocale se poate inlocui cu coaja de lamaie
  • laptele de orez se poate inlocui cu lapte de soia, de migdale sau apa minerala

Intr-un alt castron amestecam faina cu zaharul, nuca de cocos, praful de copt si un praf de sare. Cu telul facem o gropita in mijloc si turnam compozitia lichida. Amestecam pana la omogenizare. La sfarsit incorporam si picaturile de ciocolata

  • picaturile de ciocolata se pot inlocui cu miez de nuca, rahat ori fructe confiate
  • puteti incerca si cu fructe congelate

Se pregateste tava pentru briose cu cosulete de hartie speciale. Se pune din compozitie, cam 2 linguri,  cam 3/4 din inaltimea cosuletului de hartie.

  • presara cateva ornamente din zahar, daca vrei si iti plac.

Se baga tava in cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana briosele sunt rumenite.

  • compozitia se poate coace si intr-o tava de prajitura de 20/25 sau 20/30 cm sau in forma de chec

Pofta buna! 😉

Briose pufoase de post

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

Chec pufos cu cacao

Chec pufos cu cacao

Reteta de chec pufos cu cacao este salvatoare atunci cand ti se anunta musafiri sau vrei ceva bun si foarte rapid de preparat. Eu v-as sugera sa faceti portie dubla, adica 2 checuri, nici n-ai cand sa-ti dai seama cand se termina 🙂 Mod de preparare Chec pufos cu cacao: […]

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi […]