Fursecuri / Retete de prajituri

Turta dulce glazurata

Zilele astea am cam lipsit, dar sa stiti ca motivat! :))) Am reusit si-am „dat gata” si serbarile pentru Craciun, de-acum suntem in vacanta si ne relaxam incet incet in asteptarea Mosului adevarat, caci cel de la scoala… „mami, sigur era un domn deghizat” :))))

Pana in acest an n-am facut niciodata turta dulce glazurata, dar anul acesta ajutata fiind si de sfaturile pretioase gasite la Rita si ale ei comori delicioase mi-am propus sa-i impresionez pe colegii copiilor. Desi am avut emotii ca la cel mai mare examen 😀 pana la urma am rasuflat usurata cand am vazut cat de repede a disparut de pe platourile cu prajituri.

Turta dulce glazurata

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 100 g zahar
  • 4 linguri miere
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura scortisoara
  • Pentru glazura Royal Icing:
  • 1 albus
  • 200 g zahar pudra
  • putina zeama de lamaie

Mod de preparare Turta dulce glazurata:

Ouale si gabenusul se mixeaza cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mierea si mixam in continuare pana compozitia devine ca o crema. Untul il topim si il adaugam in compozitie.

Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara. Turnam in mijloc compozitia de mai sus si amestecam. Vom obtine un aluat moale si foarte lipicios. Dam la frigider pentru cateva ore, timp in care se va intari considerabil.

Intindem aluatul pe masa usor infainata intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime si taiem stelute, cu o forma de fursecuri data prin faina. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt

Aluat de turta dulce

si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana incep sa se rumenesca „la talpa”

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Glazura Royal Icing:

Zaharul se cerne printr-o sita deasa.

Albusul se mixeaza la cea mai mica viteza, pentru a nu se incorpora prea mult aer. Se adauga cateva linguri de zahar si se bate putin. Se adauga zeama de lamaie, apoi iarasi zahar putin cate putin, pana cand se obtine o pasta omogena si densa.

  • Spuma trebuie sa faca tepi atunci cand scoatem paletele mixerului si sa-si pastreze forma cam 15 secunde.

Din aceasta compozitie punem intr-un posh sau intr-o punga mai groasa cam o treime din cantitate. Poshului ii atasam un varf foarte subtire sau taiem punga la un capat si vom trasa conturul stelutelor.

Turta dulce glazurata

Restul compozitiei o vom folosi la umplerea conturului. Se adauga foarte putina apa si se amesteca bine, astfel incat sa obtinem o consistenta moale, astfel incat glazura sa se intinda pe toata suprafata prajiturilor.

  • Cand lasati glazura sa cada in vas, isi pastreaza forma doar 8-10 secunde.
  • Glazura se poate colora in culorile preferate, folosind coloranti alimentari gel sau praf

Lasam conturul sa se usuce cateva minute, apoi punem glazura de umplere distribuind uniform cu o scobitoare.

Turta dulce glazurata

Se lasa sa se usuce putin, apoi se decoreaza dupa preferinta.

Dupa decorare se lasa sa se usuce foarte bine, apoi turta dulce se pune in cutii bine inchise.

Turta dulce glazurata

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Ai pregatit o turta dulce frumoasa si cu siguranta si delicioasa. Bravo tie si micutei ajutoare :*

  2. Ce frumoase ţi-au ieşit! Cu aşa ajutor era de aşteptat.
    Crăciun fericit alături de cei dragi!

  3. Au iesit superbe stelutele !!
    Craciun fericit !!

  4. Cracin fericit si tihnit alaturi de cei dragi!

  5. Craciun fericit si Sarbatori pline de bucurii langa cei dragi!

  6. Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!

  7. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]