Aperitive / Retete culinare

Trigoane cu branza

Trigoane cu branza

Ideea e ca poti face aceste trigoane cu orice fel de branza ai la dispozitie sau care iti place. Poti chiar sa folosesti branzeturi ce le ai in frigider si nu prea se mai leaga nimeni de ele 🙂 La fel de bine se pot face si in varianta dulce, cu branza de vaci proaspata si aromata dupa gust cu vanilie, rom sau coaja de lamaie.

Trigoane cu branza

Ingrediente

  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 200 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 100 g parmezan
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • sare si piper
  • marar
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • seminte de negrilica
  • ulei pentru uns foile

Mod de preparare Trigoane cu branza:

Intr-un castron se amesteca telemeaua cu cascavalul si parmezanul rase. Se adauga oul si smantana si se omogenizeaza. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se aromeaza cu marar.

Foile de placinta se taie fasii, atat de late cat de mari vreti sa va iasa trigoanele. Fiecare fasie se unge cu ulei, apoi se suprapun cate 3-4. Se pune cate o lingura de branza pe coltul unei fasii si se pliaza fasia pe diagonala. In continuare se pliaza pe conturul triunghiului format pana se termina fasia.

Cum se fac trigoanele cu branza

Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Se presara seminte de negrilica.

Trigoane cu branza sarata

Se da tava la cuptor pana trigoanele cu branza sunt frumos rumenite.

Pofta buna! 😉

Trigoane aperitiv cu branza si marar

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Ce bune aceste trigoane!!!

  2. Arata foarte bine, sper sa-mi si iasa asa ca in poze 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]