Mancaruri cu pui / Retete culinare

Tocanita de curcan in crusta de cartofi

Tocanita de curcan in crusta de cartofi

Sunt eu in plina perioada vegetariana (ovo-lacto-vegetariana, sa fim intelesi! 😉 ) dar copiilor le place mancarea cu carne. Asa ca, haideti sa mai facem si ceva retete culinare cu carne, unele care se fac foarte usor si repede, ca poate mai avem si alte treburi! :))

Tocanita de curcan in crusta de cartofi

Ingrediente

  • Pentru tocanita de curcan:
  • 1 pulpa superioara de curcan (dezosata)
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 rosii
  • 1 capatana usturoi
  • sare si piper
  • Pentru crusta de cartofi:
  • 4 cartofi medii ca marime
  • 50 g unt
  • 50 g telemea
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 2 linguri parmezan (optional)

Rosii

Mod de preparare Tocanita de curcan in crusta de cartofi:

Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Cand sunt gata ii zdrobim ca pentru piure, adaugand apoi untul, telemeaua sfaramata. oul, sare si piper dupa gust. Omogenizam amestecand energic.

Ceapa tocata marunt o calim usor in cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat si a devenit translucida adaugam carnea taiata bucati si calim impreuna cateva minute, pana carnea se albeste.

Preparare piure de cartofi aromat

Rosiile le oparim, le curatam de coaja si le pasam. Turnam apoi in cratita peste carne, acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana carnea este bine fiarta si zeama a scazut pana la consistenta dorita. Saram si piperam dupa gust, iar la final adaugam usturoiul pisat.

Punem tocanita intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, apoi acoperim cu piureul de cartofi.

Tocanita de curcan - preparare

Nivelam astfel incat sa obtinem un strat uniform, presaram cu putin parmezan ras si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 de minute, pana crusta de cartofi se aureste.

Se serveste calda. Pofta buna! 😉

Tocanita de curcan in crusta de cartofi

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului devine si rapid de preparat. In mai putin de-o ora masa este gata! 😉 […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest . Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, fie ca slow-cooker, fie sa […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]