Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

Eiii dragilor, cuptorul a revenit in bucataria mea dupa o vreme ce mi s-a parut a fi o vesnicie 😀 Si cum trebuia sa marcam cumva acest moment, l-am pus imediat la treaba. Si cum altfel decat cu o prajitura cu ciocolata? Cu multa ciocolata! :)))

Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

 

Tarta cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat de biscuiti:
  • 120 g biscuiti simpli
  • 60 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • Bezea cu lamaie:
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • zeama de lamaie

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie:

Blat de biscuiti:

Biscuitii si cacaoa se mixeaza la robot pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri ce o vom pune intr-o tava detasabila (20 cm diametru)  Tasam bine cu lingura sau cu fundul unui pahar, astfel incat sa obtinem un blat compact. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas impreuna cu laptele condensat indulcit si o topim la foc mic, amestecand mereu pana se omogenizeaza. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si incorporam galbenusurile de ou, amestecand energic.

Turnam crema de ciocolata peste blatul de biscuiti si dam tava la cuptor pentru cca 30 de minute.

Intre timp vom prepara bezeaua din cele 2 albusuri. Mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o spuma densa si consistenta. La sfarsit incorporam zeama de lamaie dupa gust, in functie de cat de acra doriti sa fie, dar trebuie sa aveti in vedere sa creati un contrast intre aceasta si crema de ciocolata foarte dulce. 🙂

Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua deasupra

Bezea cu lamaie

Dam din nou la cuptor pentru cateva minute pana se rumeneste bezeaua. Eu eram tare nerabdatoare si am pus-o sub grill, sa fie gata mai repede. :)))

Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

34 Comentarii

  1. Mihule, nu am cuvinte… decat ca ma nervezi la culmee :))))
    Nu stiu ce cuvant sa ii atribui…si in fond nici nu trebuie, doar o admir si imi imaginez cum i-ar sta in gura mea…deja mi s-a topit limba :))))

  2. Sa folosesti sanatoasa cuptorul si sa ne mai oferi bunatati din astea chiar daca salivam:)))

  3. Ei dah! Foarte fain mod de a inaugura cuptorul! Cel mai mult cred ca s-au bucurat papilele gustative, stiu ca ale mele s-ar bucura de asa ceva!:))

  4. Arata intr-un mare fel!!

  5. Vaaaai,avea dreptate Laura,doar acum pot si eu sa te urasc pentru ce pofte ne faci:))) Arata…nici nu am cuvinte,vreau si eu! Pup,Miha :-*

  6. Cat de bine arata, salivez!

  7. Tu câtă lămâie ai pus, Miha?

    • Zeama de la jumatate de lamaie, dar stii cum e… chestie de gusturi… unele lamai sunt mai mari, mai mici, mai zemoase, mai seci… de asta n-am dat o cantitate anume. Las la latitudinea fiecaruia 😉

  8. Ce bunatate de tarta! Duminica placuta!

  9. Cristina says:

    Imi plac mult retetele tale Miha…dar cand le fac nu imi ies ca in poza…Si la tarta asta minunata, abia am intins biscuitii in tava….fffffffff subtire! 🙁

  10. Grosariu Angelica says:

    la cate grade punem cuptorul? Artata foarte bine!

  11. Miha, ce fel de lapte condensat folosesti? Superba tarta, abia astept sa o incerc!

  12. Maine voi face si eu aceasta tarta apetisanta si as dori sa stiu cum/cu ce se fac bezelele deasupra

  13. ionescu daniela says:

    Buna Miha
    Cu ce putem inlocui laptele condensat?

    • Buna Daniela,
      Laptele condensat nu prea ai cu ce-l inlocui. Daca ar fi sa aleg as incerca cu niste smantana pentru frisca si as indulci dupa gust. Nu va fi chiar acelasi lucru, dar cred ca va fi bun 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]