Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu ciocolata si ghimbir caramelizat

Tarta cu ciocolata si ghimbir

In afara de panna cotta cu ghimbir caramelizat nu prea am indraznit sa combin ingredientele picante intr-un desert. Mai ales intr-unul pe care nu-l pot manca singura 😀 Asa se face ca atunci cand am facut aceasta tarta cu ciocolata si ghimbir caramelizat am avut cateva emotii, nu stiam cum vor primi ai mei aceasta combinatie si deja ma gandeam cu cine as putea sa o impart :)))) N-a fost cazul, am dat-o gata imediat! 😉

Tarta cu ciocolata si ghimbir

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1-2 linguri lapte rece
  • Pentru umplutura:
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru ghimbirul caramelizat:
  • o bucatica de ghimbir de cca 3 cm
  • 50 g zahar

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si ghimbir caramelizat:

Blat de tarta:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam repede, cu varful degetelor pana obtinem firimituri. Adaugam galbenusul si 1-2 linguri lapte rece (atat cat e necesar sa se lege aluatul) si framantam un aluat elastic, nelipicios.

Pe masa pe care am presarat putin faina intindem aluatul cu sucitorul in foaie subtire. Asezam foaia in tava unsa cu putin unt si presarata cu faina. Taiem surplusul de aluat de pe margini. Peste aluatul din tava punem o bucata de hartie de copt si umplem cu fasole boabe. Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pentru cca 20 minute. Scoatem foaia de copt cu fasole si mai lasam la cuptor cateva minute, pana blatul se rumeneste usor. Lasam sa se raceasca in tava, apoi punem pe platou.

Intre timp preparam crema de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie. Dam vasul la congelator pana crema se raceste. N-o lasam sa se intareasca, doar sa se raceasca bine.

Turnam crema de ciocolata peste blatul de tarta si dam la frigider pentru cca 30 de minute.

Pregatim ghimbirul caramelizat. Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Peste zaharul caramelizat punem ghimbirul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si amestecam repede. Atentie la aburul ce se degaja, e cam iute! :))) Turnam caramelul pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit.

Cat timp se raceste ghimbirul caramelizat pregatim crema pentru ornat.

Crema de branza si zaharul le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Ornam tarta cu crema de branza si ghimbir caramelizat.

Pofta buna! 😉

Tarta cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. trop belle et bien gourmande ta tarte une vrai délice!
    bisous

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]