Mancaruri cu pui / Retete culinare

Saramura de pui

* 6 copanele de pui
* 2 rosii
* 1 cana suc de rosii
* 1 ardei iute
* 6 catei usturoi
* 3 linguri otet din vin
* 2 linguri ulei de masline
* 1/2 lingurita tarhon uscat
* telina verde
* patrunjel verde
* sare si piper

Copanelele curatate si spalate se cresteaza din loc in loc cu un cutit bine ascutit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se pun la fript pe un gratar. Se rumenesc bine pe ambele parti.
Alaturi de carne se vor coace si rosiile si ardeiul iute.Intr-o cratita se pune 1 cana de apa la fiert. Cand da in clocot se pun rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, sucul de rosii, ardeiul tocat mare, leusteanul, tarhonul si otetul. Se fierbe 10 minute, timp in care se potriveste gustul de sare si piper.

Usturoiul se piseaza si se face un mujdei cu cele 2 linguri de ulei de masline. Se toarna peste copanelele ce le-am pus intr-un vas termorezistent.Acoperim totul cu zeama de legume fierbinte. Se presara cu patrunjel verde tocat si se lasa carnea in jur de jumatate de ora sa se impregneze cu arome.

Se serveste calduta, cu mamaliguta fierbinte.

Sursa

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Adauga blogul tau in directorul http://www.upssonline.blogspot.com

    Multumesc!

  2. Miha, eu toto m-am ferit de aceasta retete la gandul ca este multa sare. Dar, nu o sa ma mai feresc deloc, pentru ca pot sa pun ceva mai putina sare si gata. Si o sa folosesc pulpe superioare ca ciocanelele nu-mi prea plac… Bafta la concurs!

  3. Burlacule, multumesc de invitatie. Voi veni curand! 🙂

  4. Elena, sarea se pune dupa gust. Nu stiu de ce ii zice saramura, poate pentru faptul ca in reteta originala carnea se frigea pe pat de sare?
    Desi am incercat candva si varianta frigerii pe pat de sare si carnea nu este deloc sarata, isi trage atata sare cat are nevoie, acum am preferat varianta mai…light. 🙂
    Iti multumesc tare mult pentru vizita si aprecieri. Si mai ales pentru urarile de bafta la concurs. :))
    O zi buna iti doresc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]