Rulada de cascaval cu somon afumat este un aperitiv ce l-am avut pe masa de sarbatori. E foarte usor de facut si foarte bun, au zis cei ce au mancat. Pozele nu-s grozave, dar tocmai pentru ca a fost atat de laudata aceasta rulada, m-am gandit sa o impartasesc cu voi, pana o voi mai face inca o data. 🙂
Ingrediente
- 300 g cascaval
- 200 g somon afumat file
Mod de preparare Rulada de cascaval cu somon afumat:
Punem un vas cu apa la fiert. Cand da in clocot stingem focul si punem calupul de cascaval pe care l-am invelit in folie alimentara. Il lasam in apa pentru vreun sfert de ora, timp in care se va inmuia.
Scoatem din apa, punem pe o alta bucata de folie alimentara si intindem usor cu sucitorul pana obtinem o foaie de cca 0.5 cm grosime. Acoperim intreaga suprafata a foii de cascaval cu feliile de somon afumat, apoi rulam cat mai strans posibil. Invelim in folie si dam la frigider pana se intareste, apoi se portioneaza.
Mmm,cu siguranta este o delicatesa!!Pup si la multi ani!
Imi place! Demult vreau sa incerc si eu o rulada de acest gen, cu cascaval inmuiat… Cred ca combinatia cu somon a fost extrem de reusita!
Eu una nu refuz nimic cu somon afumat!Am venit sa-fi fac o invitatie oficiala la provocare http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si sa-ti urez La multi ani si sa ai parte numai de bucurii.
chiar daca zici ca nu-s grozave pozele, eu vad de aici cat de bine arata rulada asta!
Simplu si bun:) La multi ani!
ce bine arata!!!! si eu zic de mult ca incerc o rulada cu cascaval…pup
Miho, la multi ani si yumm, yumm!
Imi place cum suna! Cred ca te-ai cam chinuit cu cascavalul!
Mmmm, ce apetisant!!!!!!!!
Cu mult drag iti urez Un An Nou fericit!
Si mie imi place mult , mult , o incerc cu siguranta !!!
supeeeerrrr!!! si noua ne place! iti dau dau o alta varianta (foarte probabil ca o stii) pui asa: feliuta prajita sau normala de bagheta unsa cu un pic de almette, deasupra o fasiuta de somon si deasupra un ou de prepelita gatit ochi sau ochishor :)il adornezi cu un pic de piper macinat proaspat si marar verde dupa care il introduci in gurita si il savurezi pe indelete. e grozava combinatia! te pup si te salut. cu drag, Mihaela fidela ta admiratoare:)
multa munca, bre! brava tie
Suntem fani somon! Nu zic pas niciodata! Tare -mi place cum se comporta cascavalul in situatia asta, dar parca nu mai e cascavalul ala de alta data nu? Mda bine , ala de-l luai ‘pe sub mana’ ;( Era untos si tare bun! Oricum dementiala rulada! Si permisiva pentru orice umplutura! Te pup si la multi ani !
mie cred ca mi-ar placea 😡
Imi place tare mult ce vad acolo!!
Pupici Licuta. Si la multi ani! :*
Alexandrina, cei ce au mancat au spus ca e foarte bun. Mie nu-mi place afumatura si cred ca de asta nici aperitivul asta nu m-a dat pe spate.
Adina, multumesc frumos de invitatie. Sper sa o pot onora! Pupici!
Adnia, pozele sunt… asa cum pot iesi la lumina becului. :))) Multumesc! :*
La multi ani Ramona! :*
Pupici Dana, multumesc!
E faina rulada asta de cascaval, te poti juca cu umplutura dupa pofta inimii. :))
Minoki, la multi ani. Si yumm yumm…daca zici tu! :)))
Multumesc Raluca! :*
Nu, nu m-am chinuit, a mers foarte repede si usor.
La multi ani Maria. Un an cat mai bun si tie. Pup cu drag! :*
Multumesc Cat! Ma bucur ca ti-a placut! :*
Mihaela, la multi ani! Multumesc de idee, poate o pun in aplicare sambata, de ziua fie-mii. 😉
Alice…daaa.. m-am spetit bre… :))
La multi ani Antonina! Cu sanatate si tot ce-i bun! Pupici!
Cine mai stie mey cum era candva cascavalul? :))))
Bine Gabi…o sa-ti fac atunci cand o sa vii in vizita! :)))
Multumesc Haplea! La multi ani si un an bun!
La multi ani si bine te-am regasit in noul an.Ceva asemanator am facut si eu la Craciun,dar eu am uns feliile de somon cu ricotta amestecata cu ceapa tocata fin si cu marar,apoi le-am rulat si le-am dat la rece.Le-am servit ca mini rulouri.
Iti urez un an plin de sanatate si fericire!!!
rapid dar sigur delicios.pupici
Bun de tot! La multi ani si un An Nou fericit! puup
La multi ani, Miha, sanatate multa iti doresc si impliniri pe toate planurile!
La multi ani, Miha! Un an bogat si implinit iti urez! 🙂
De vreo doua zile tot dau tarcoale blogului tau si in special retetei asteia, s-o fac/sa n-o fac… Avand in vedere ca pana maine tre’be sa ma hotarasc odata si-odata, cel mai probabil ma voi inspira 😉
Super arata! O sa incerc si varianta asta.
Si eu am facut-o anul asta de craciun, insa varianta care circula pe net cu umplutura de branza topita si sunca.
Miha,as vrea sa te intreb:ce fel de cascaval la calup?noi stam in italia si nu stiu daca gasesc la magazinul romanesc.in lidl este cascaval la calup in ceara?este bun?multumesc frumos
Cascavalul il cumpar de obicei de la Lidl, e impachetat in vid. In principiu, rulada merge facuta cu orice fel de cascaval.
multumesc frumos.am sa fac pt ziua mea ,care este peste s saptamani si am sa va spun cum a iesit si am sa-ti trimit poze.te pup si multumesc frumos
Miha, ai idee daca merge si cu mozarella? Ca-mi „ocupa” locu-n frigider vreo doua calupuri, si tare le-as mai pune la bataie. Merci!
Edna, cu siguranta merge cu mozzarela maturata. Nu stiu sa spun cum ar iesi cu mozzarella proaspata… n-am facut niciodata
Multam’ frumos de raspunsul rapid. Fac eu proba… pe musafiri ;)(saptamana viitoare), si revin cu precizarile.
Pupuri multe, ca esti o gospodina clasa I. Normal,daca esti ieseanca de-a mea.
Cum am promis, am revenit cu precizarile privind „compatibilitatea” mozarella-somon afumat= rulada.
Super!!! Si foarte apreciata de musafiri. Am mai executat, cu aceleasi aprecieri, si reteta „coronita cu carne”. N-a iesit la fel de artistica precum cea din poza, dar, cu ceva dichisuri ornamentale, a primit laudele cuvenite.
Urmaresc, in continuare, toate bunataturile pe care le faci!
Ma bucur mult de tot ca vei fi pe aici in continuare! 😉 Dar mai ales ma bucur de reusita ta! Imbratisari cu drag!
Multumesc, de reteta Miha! Eu am incalzit cascavalul la microunde. Am intins un pic de branza Philadelphia cu usturoi si marar si apoi am asezat somonul si peste un pic de ardei rosu… a iesit super! Daca ai baza e usor sa lucrezi cu continutul. Un An Nou Fericit si la cat mai multe retete gustoase!
Kaitlin, buna ideea ta! 😉
La multi ani si un An Nou cat mai bun si voua!
Foarte apetisanta reteta ta, ca de altfel toate celelalte. As vrea sa încerc si eu dar am o întrebare: folia in care se pune cașcavalul la înmuiat este de aluminiu? Nu intra apa? Ma gândesc la folia de plastic sa nu se topeasca.?
Folia nu este de aluminiu, este cea transparenta, de plastic. Nu se topeste, pe cuvant! 🙂 Si daca invelesti bine, bine nu intra apa 😉
Multumesc mult, mult!
cu drag >:D<