Reteta de Rulada cu crema si fructe este una dintre cele mai simple retete, la care apelez ori de cate ori vreau sa fac ceva rapid si bun. Chiar daca a doua zi se taie cel mai bine, e buna de mancat si in maxim 1 ora. Mai ales daca ai prieteni veniti in vizita la cafea 😉
Ingrediente
- Pentru blat de rulada:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- 1 lingura cacao
- un varf de lingurita praf de copt
- esenta de rom
- Pentru umplutura:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 150 g crema de branza Almette
- 2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
- esenta de vanilie
- fructe la alegere (eu am folosit mandarine)
Mod de preparare Rulada cu crema si fructe:
Blat de rulada:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute.Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.
Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.
Crema:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa si incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, crema de branza si esenta de vanilie dupa gust. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.
Fructele se taie cubulete si se lasa sa se scurga de excesul de suc.
Blatul se desprinde usor de pe hartia de copt. Punem crema in strat uniform peste blatul de rulada, presaram fructe deasupra si rulam cat de strans posibil. Invelim in hartie de copt sau folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Invalid Displayed Gallery
un desert simplu dar tare gustos!
Cu ce pot înlocui crema de brânză Almette?
Cu orice alta crema de branza, cu mascarpone sau ricotta 😉
nu stiu de unde le scotateti doamna dar sunt foarte bine puse la punct si ies excelent
multumesc 🙂
sunt de o delicatete rara