Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema si fructe

Rulada cu crema de vanilie si fructe

Reteta de Rulada cu crema si fructe este una dintre cele mai simple retete, la care apelez ori de cate ori vreau sa fac ceva rapid si bun. Chiar daca a doua zi se taie cel mai bine, e buna de mancat si in maxim 1 ora. Mai ales daca ai prieteni veniti in vizita la cafea 😉

Rulada cu crema de vanilie si fructe

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • fructe la alegere (eu am folosit mandarine)

Mod de preparare Rulada cu crema si fructe:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute.Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.

Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa si incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, crema de branza si esenta de vanilie dupa gust. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Fructele se taie cubulete si se lasa sa se scurga de excesul de suc.

Blatul se desprinde usor de pe hartia de copt. Punem crema in strat uniform peste blatul de rulada, presaram fructe deasupra si rulam cat de strans posibil. Invelim in hartie de copt sau folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. un desert simplu dar tare gustos!

  2. Cu ce pot înlocui crema de brânză Almette?

  3. nu stiu de unde le scotateti doamna dar sunt foarte bine puse la punct si ies excelent

  4. sveduneac gheorghe says:

    sunt de o delicatete rara

Dă-i un răspuns lui stefy Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba

Nu o singura data v-am recomandat aceasta crema de ciocolata alba. Si asta pentru ca este cea mai simpla si mai buna crema de ciocolata, aproape ca o mananci cu lingura inainte de a ajunge pe un blat de tort cu vanilie ori un blat de tort cu cacao ori […]

Piscoturi cu crema mascarpone

Piscoturi cu crema mascarpone

N-ai sa gasesti un desert mai simplu si mai rapid decat aceste piscoturi cu crema mascarpone. Acest desert il veti mai gasi sub diverse denumiri, Eclere false sau Mini Tiramisu. Pentru astazi eu am ales varianta cea mai simpla, dar se pot face combinatii fel de fel 🙂 Alte retete […]

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]