Mancaruri cu pui / Retete culinare

Pui cu masline

* 4 copanele de pui
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 1/2 cana de vin alb
* 1/2 cana suc de rosii
* sare si piper
* ghimbir
* 10-12 masline

Copanele de pui se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si ghimbir. Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun deasupra carnii. Turnam vinul, acoperim vasul si dam la frigider pentru jumatate de ora.

Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline, dupa care se pun copanelele cu tot cu marinata. Se completeaza cu suc de rosii si se da la cuptor pana ce scade sosul si se rumeneste carnea.

Inainte cu de a fi gata, cu vreo 10 minute, se adauga maslinele.

Se serveste cald, cu piure de cartofi si presarat cu verdeata.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Eu cred ca este foarte bun si fara piureul de cartofi. Mai degraba as incerca ceva salata. Dar gustul trebuie sa fie robust si foarte bun. Felicitari! Daca-ti face placere, Miha, ai la mine doua premii deosebite.

  2. miha,draga mea,la talentul tau,te asteapta deocamdata doar virtual 2 premii.

  3. Ce bine arata………..pot sa ma servesc ?

  4. felicitari pentru noua fata a blogului… Te asteapta la mine o ploaie de premii… Te pup…

  5. Apreciez reteta ta,desi nu sint fan:masline si vin !
    Dar vino te rog pe la mine e ceva special pentru tine!

  6. Interesanta reteta si foarte gustoasa

  7. Anonymous says:

    arata delicios. am o intrebare , vinul este rosu sau alb ? mersi

  8. Vin alb am folosit.
    Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]