Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Twix

Prajitura cu caramel si ciocolata

Prajitura cu caramel si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • Pentru caramel:
  • o cutie lapte condensat indulcit (350-400 g)
  • 125 g unt
  • 30 g sirop de artar sau miere
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • optional:
  • 1 cubulet de unt
  • 1-2 linguri de lapte

Mod de preparare Prajitura Twix:

Faina, zaharul si untul se freaca intre degete, pana se obtin niste firimituri. Se presara uniform intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine cu palma. Se coace cam 30 de minute la foc mic (160 C).

Separat, se amesteca intr-un ibric ingredientele pentru caramel. Se pune ibricul mai intai la foc mare, pana incepe sa fiarba compozitia, apoi se da focul la minim si se tine cam 20-30 minute. Se amesteca incontinuu.  Atentie, la inceput, cand compozitia e mai lichida, are tendinta sa dea in foc, in acest caz, se va lua de pe foc periodic, pentru a cobori spuma care se ridica. Caramelul trebuie sa iasa gros, de culoare maro deschis.

Dupa ce s-a racit blatul, se toarna caramelul peste el si se intinde uniform cu lingura. Se da prajitura la rece pentru vreo jumatate de ora.

Pentru glazura se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura. Se da la rece pana se intareste glazura.

Sursa de inspiratie by Natalia

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. tu ai mai gasit lapte condensat? eu inca nu…

  2. La noi in Iasi am inteles ca ar fi la Plus,dar n-am ajuns inca acolo…Imi e tare peste mana magazinul asta.

  3. pai o fi si aici la plus, dar sunt in celalalt capat…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]