Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si caramel

prajitura cu ciocolata si caramel

 

Prajitura cu ciocolata si caramel – reteta explicata pas cu pas. Prajitura cu foi de ciocolata si umplutura cu dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 60 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • 200 g ciocolata 54% cacao
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 cutie 400 g Caramello (il puteti cumpara de AICI)
  • 50 g unt

Daca iti place ciocolata, daca iti place caramelul si cauti o prajitura de casa care sa le reuneasca ai ajuns la locul potrivit 🙂 Astazi vom vorbi despre o prajitura cu ciocolata si caramel, o minunatie de prajitura, cu gust bogat si perfect echilibrat. Prajitura este foarte simplu de facut, veti vedea de-ndata. De la mine prajitura asta primeste un mare DA. Ce ziceti? Incercati si voi?

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel:

Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare.

Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza mai mult de 5 minute.

Topeste ciocolata si untul la microunde, pe aragaz la foc mic sau pe baie de aburi. Cum doresti si cum iti este mai usor. Amesteca bine pana se omogenizeaza si lasa sa se racoreasca. Crema de ciocolata calduta se incorporeaza in crema de oua. Adauga apoi amestecul de faina si mixeaza usor, la viteza cea mai mica a mixerului.

Toarna compozitia uniform in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15 minute. Fa testul cu scobitoarea.

Blatul este foarte fraged, deci trebuie un pic de atentie la manevrare. Scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si-l lasi sa se raceasca foarte bine. Abia dupa ce se raceste desprinzi usor hartia de copt si-l tai in 3 fasii egale ca marime.

Intre timp pune laptele Caramelo si untul intr-un vas si incalzeste pe foc mic sau pe baie de aburi, pana crema devine omogena. Da deoparte si lasa la racit.

Pentru asamblare imparte crema caramel in doua parti egale (pot fi si 3 daca vrei sa ai crema si deasupra) si repartizeaza uniform intre cele 3 blaturi. Da prajitura la frigider pentru minim o ora (desi este mai buna a doua zi), apoi taie in bucati potrivite ca marime.

Pofta buna! 😉

prajitura cu ciocolata si caramel

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

Va invit sa incercati si alte retete cu Dulce de leche (click AICI)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Buna ziua.nu pot accesa link ul pentru caramello ma ajutati va rog.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la , doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de choux a la […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]