Reteta Prajitura Snickers
Ingrediente
- Blat cu nuca:
- 7 albusuri
- 7 linguri zahar
- 200 g nuca macinata
- 3 linguri faina
- esenta de vanilie
- 2 picaturi esenta de migdale
- Strat ciocolata alba:
- 300 g ciocolata alba
- 2 linguri ulei
- Strat caramel:
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 200 g miez de nuca
- 7 galbenusuri
- Glazura de ciocolata:
- 150 g ciocolata amaruie (54% cacao)
- 100 g ciocolata lapte
- 2 linguri ulei
Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi luna noiembrie e cu multe aniversari ce motiv mai bun mai puteam astepta? Prajitura nu e deloc greu de facut, desi poate parea o prajitura elaborata si v-o recomand din toata inima sa o faceti pentru Sarbatori.
Mod de preparare Prajitura Snickers:
Blat cu nuca:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale si cea de vanilie, nuca macinata si faina si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Foaia se coace la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Blatul se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.
Intre timp pregatim compozitia pentru stratul de ciocolata alba:
Ciocolata alba rupta bucatele o punem intr-o craticioara impreuna cu uleiul si o topim pe baie de aburi. Lasam sa se racoreasca la temperatura camerei si turnam in strat uniform peste blatul cu nuca racit. Dam la frigider pana pregatim caramelul cu nuca si stratul de ciocolata alba se intareste bine.
Caramel cu nuca:
Aproximativ 150 g din cantitatea de zahar o punem intr-un vas si-l caramelizam la foc mic. Peste zaharul caramelizat punem untul taiat cubulete si amestecand continuu tinem vasul pe foc pana compozitia devine omogena. Separat, amestecam galbenusurile cu restul de zahar, apoi turnam peste caramel, amestecand continuu cu un tel. Adaugam si miezul de nuca rupt bucati cu mana si fierbem pana caramelul se ingroasa si devine lucios.
- nucile se pot inlocui cu alune sau cu arahide, ca in varianta originala. Eu am preferat nuca pentru ca unul dintre copii este alergic la alune/arahide
Dam deoparte de pe foc si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Turnam apoi in strat uniform peste stratul de ciocolata alba.
- stratul de ciocolata alba trebuie sa fie bine intarit si caramelul racit pentru ca straturile sa ramana bine definite
Dam din nou la rece pana pregatim glazura de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu cele 2 linguri de ulei o topim pe baie de aburi. Lasam sa se racoreasca si turnam peste stratul de caramel. Dam din nou la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.
Singurul minus la prajitura asta e ca se murdaresc cam multe vase, dar credeti-ma ca e veti uita de asta cand veti avea in fata in platou plin cu prajitura Snickers 😀
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
Intr-adevar,minunata pentru sarbatorile care s-apropie.
Sper sa-mi iasa la fel!
Blatul nu mi a crescut. Care ar putea fi problema?
Blatul nu este foarte inalt. Daca nu a crescut deloc-deloc e posibil sa nu fi batut foarte bine albusurile
Delicios! mi-a iesit foarte bine
Foarte bun
Crema de caramel s-a tăiat când am lasat-o la răcit, ce se mai poate face?
Incearca asa: incalzeste usor crema, apoi amesteca energic pana se omogenizeaza