Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Snickers cu ciocolata alba

Prajitura snickers

Reteta Prajitura Snickers

Prajitura snickers

Ingrediente

  • Blat cu nuca:
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 2 picaturi esenta de migdale
  • Strat ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Strat caramel:
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g miez de nuca
  • 7 galbenusuri
  • Glazura de ciocolata:
  • 150 g ciocolata amaruie (54% cacao)
  • 100 g ciocolata lapte
  • 2 linguri ulei

Prajitura Snickers am mai facut candva, dar intr-o alta varianta, cu multa ciocolata, asa cum imi place mie 😀 Combinatia din prajitura Snickers de azi o aveam in plan de multa vreme, ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-nuca, dar nu-mi gaseam inca un motiv sa ma apuc de ea. Si cum la noi luna noiembrie e cu multe aniversari ce motiv mai bun mai puteam astepta? Prajitura nu e deloc greu de facut, desi poate parea o prajitura elaborata si v-o recomand din toata inima sa o faceti pentru Sarbatori.

Mod de preparare Prajitura Snickers:

Blat cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere. Adaugam esenta de migdale si cea de vanilie, nuca macinata si faina si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Foaia se coace la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Blatul se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Intre timp pregatim compozitia pentru stratul de ciocolata alba:

Ciocolata alba rupta bucatele o punem intr-o craticioara impreuna cu uleiul si o topim pe baie de aburi. Lasam sa se racoreasca la temperatura camerei si turnam in strat uniform peste blatul cu nuca racit. Dam la frigider pana pregatim caramelul cu nuca si stratul de ciocolata alba se intareste bine.

Caramel cu nuca:

Aproximativ 150 g din cantitatea de zahar o punem intr-un vas si-l caramelizam la foc mic. Peste zaharul caramelizat punem untul taiat cubulete si amestecand continuu tinem vasul pe foc pana compozitia devine omogena. Separat, amestecam galbenusurile cu restul de zahar, apoi turnam peste caramel, amestecand continuu cu un tel. Adaugam si miezul de nuca rupt bucati cu mana si fierbem pana caramelul se ingroasa si devine lucios.

  • nucile se pot inlocui cu alune sau cu arahide, ca in varianta originala. Eu am preferat nuca pentru ca unul dintre copii este alergic la alune/arahide

Dam deoparte de pe foc si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Turnam apoi in strat uniform peste stratul de ciocolata alba.

  • stratul de ciocolata alba trebuie sa fie bine intarit si caramelul racit pentru ca straturile sa ramana bine definite

Dam din nou la rece pana pregatim glazura de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu cele 2 linguri de ulei o topim pe baie de aburi. Lasam sa se racoreasca si turnam peste stratul de caramel. Dam din nou la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Singurul minus la prajitura asta e ca se murdaresc cam multe vase, dar credeti-ma ca e veti uita de asta cand veti avea in fata in platou plin cu prajitura Snickers 😀

Pofta buna! 😉

Prajitura Snickers

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Intr-adevar,minunata pentru sarbatorile care s-apropie.

  2. Sper sa-mi iasa la fel!

  3. Blatul nu mi a crescut. Care ar putea fi problema?

  4. Delicios! mi-a iesit foarte bine

  5. Variu Jenica says:

    Crema de caramel s-a tăiat când am lasat-o la răcit, ce se mai poate face?

Lasă un răspuns la Service GSM Cancel

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu ciocolata si cafea

Prajitura cu ciocolata si cafea

Demult n-am mai facut o prajitura de casa care sa-mi mearga asa la suflet. O prajitura cu ciocolata si cafea, ce-ti poti dori mai mult de la un desert? 🙂 Nimic nu se se compara cu o cafea aburinda, facuta din boabe proaspat rasnite. [penci_recipe] Va recomand sa folositi pentru […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]