Stiu, e cald… dar copiii vor ceva „de dulce” dupa masa. Desi inghetata nu ne lipseste trebuie si ceva mai consistent. Asa ca, o prajitura marmorata cu branza a fost bucuria lor si au dat-o gata de-ndata ce-am scos-o din cuptor 😉
Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 100 g zahar
- 4 linguri lapte
- 4 linguri ulei
- 7 linguri (cu varf) faina
- 1 praf de copt
- coaja de lamaie confiata
- In plus:
- 2 linguri cacao
- 300 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 2 oua
- esenta de vanilie
Mod de preparare Prajitura marmorata cu branza:
Blat:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul (pudra) si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele, coaja de lamaie, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Branza de vaci, peste care am pus zaharul, ouale si esenta de vanilie, se mixeaza cu blenderul vertical pana se obtine o crema fina.
- Gustati! In cazul in care preferati mai dulce mai adaugati zahar
Turnam in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt compozitia pentru blat. Pe toata suprafata tavii cernem cacaoa, apoi punem cu lingura compozitia de branza. O punem din loc in loc, apoi usor nivelam cat mai uniform posibil, incercand sa nu amestecam compozitiile.
Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru circa jumatate de ora, pana prajitura se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.
Prajitura marmorata cu branza se portioneaza dupa ce se raceste.
Pofta buna! 😉
Diana, multumesc pentru reteta!