Briose si checuri / Prajituri de post / Retete de prajituri

Prajitura de post cu zmeura

Pentru astazi avem o prajitura de post atat de simplu de facut incat o poate face si un copil, in timp ce voi pregatiti altceva pentru masa de pranz 🙂

prajitura de post cu fructe

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 2 cani faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri fulgi de nuca de cocos
  • zmeura

Mod de preparare Prajitura de post cu zmeura:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul, nuca de cocos, zaharul vanilat, praful de copt si un praf de sare. Cu lingura facem o gropita in mijloc si acolo turnam apa minerala si uleiul. Amestecam usor cu lingura pana la omogenizare. La sfarsit incorporam zmeura amestecand usor.

Eu am folosit zmeura congelata si pentru ca am lasat-o sa se dezghete aluatul s-a colorat de la zeama lasata. Daca o veti pune direct congelata sau in stare proaspata banuiesc ca nu se va mai intampla asta. Bine, gustul nu este influentat in nici un fel, doar culoarea prajiturii.

Aluatul se toarna in forme de briose sau in tava de chec, dupa preferinta voastra.

prajitura de post cu fructe

Se dau la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Prajiturile se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Sunt excelente langa o ceasca de cafea! 😉

prajitura de post cu fructe

prajitura de post cu fructe

Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. O deliciosenieee!!

  2. M-as abona si eu la o bucatica 🙂

  3. Am facut si eu azi, dar mi-au iesit cleioase, in rest foarte delicioase. Dar totusi nu-mi dau seama unde am gresit, pentru ca am respectat cantitatile.

    • nu-mi dau exact seama ce s-a intamplat de au iesit cleioase. Posibil sa nu fi fost coapte suficient sau fructele sa fi lasat prea multa zeama…

      • S-au copt mai mult de 40 de minute cum spune reteta..am ajuns cu bunica la aceeasi concluzie, ca a lasat zmeura prea multa apa

  4. asa prajitura de post as manca in fiecare zi la cat de bine si de cremoasa si pufoasa arata, delicios de buna 😀

  5. ffff buna. daca este prea apoasa se adauga o lingura , doua de gris.

  6. Buna
    M-a fascinat ideea. As vrea sa fac si eu dar avand in vedere evenimentul as dori sa stiu cate portii ies (ma gandeam sa fac portii individuale, de briose) ca sa stiu ce cantitate fac.
    Multumesc
    Andrea

  7. Foarte bune. nici nu zici ca sunt de post :D. ma bucur ca am descoperit blogul …. o adevarata sursa de inspiratie. felicitari !!!!

  8. Dar nu stiti daca se poate inlocui zmeura cu coacaza

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

Chec pufos cu cacao

Chec pufos cu cacao

Reteta de chec pufos cu cacao este salvatoare atunci cand ti se anunta musafiri sau vrei ceva bun si foarte rapid de preparat. Eu v-as sugera sa faceti portie dubla, adica 2 checuri, nici n-ai cand sa-ti dai seama cand se termina 🙂 Mod de preparare Chec pufos cu cacao: […]