Ce facem atunci cand avem timp si chef de joaca in bucatarie? Coacem blaturi pentru prajituri :)))
N-am stiut cum sa denumesc astfel prajitura de azi, asa ca o sa-i spunem simplu prajitura cu trei blaturi 😉 Chiar daca pare a fi sofisticata nu e deloc asa, dar cu siguranta daca isi va gasi loc pe lista voastra cu retete de prajituri, o sa va impresionati musafirii 😉
Ingrediente
- Pentru blat cu mac:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 1 lingura ulei
- esenta de vanilie
- un varf de lingurita praf de copt
- 1 lingura mac
- Pentru blat cu cacao:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 1 lingura ulei
- 1 lingura cacao neagra
- esenta de vanilie
- un varf de lingurita praf de copt
- Pentru blat cu nuca:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 1 lingura ulei
- 2 linguri nuca macinata
- 1 picatura esenta de migdale
- un varf de lingurita praf de copt
- Pentru crema de lamaie:
- 150 g zahar
- 3 linguri amidon
- 500 ml lapte
- 150 g unt
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare Prajitura cu trei blaturi:
- Blaturile se prepara pe rand, in acelasi mod, adaugand la fiecare mac, cacao sau nuca macinata.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie/migdale le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata/cacao/mac, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem foile din tava, le punem pe un gratar si le lasam la racit cu tot cu hartia de copt.
Crema de lamaie:
Zaharul si amidonul se amesteca bine intr-o craticioara. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, acoperim cu folie alimentara, apoi dam la rece.
In crema racita incorporam zeama de lamaie, amestecand bine cu mixerul.
In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara, punem unul din blaturi, jumatate din crema, cel de-al doilea blat, restul de crema si ultimul blat. Invelim bine in folie si dam la rece pana in momentul servirii.
Prajitura cu trei blaturi se poate glazura cu ciocolata, se poate orna cu frisca sau se pudreaza cu zahar. Alegerea va apartine.
Pofta buna! 😉
mamamia, mon dieu je vais mourrir avec cette merveille, a chaque fois que je visite ton blog je grossi 2 kilos, mon dieux!
gros bisous a toi
Faina de tot ideea de a combina aceste blaturi desi e un pic de munca!
Ce bunatate….
Delicios si aspectos! Copiii mei sunt incantati.